Bilgisayarları var ama büroları yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da bazı muhtarlar, kendilerine dağıtılan bilgisayarları kuracakları büro bulamadı. Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Şen, Erzurum'daki muhtarların yüzde 90'ının bürosu olmadığını söyledi.

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Şen, yaptığı açıklamada, son yıllarda muhtarlıklara teknolojik destek sağlanmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Şehir merkezinde bulunan muhtarlıklarımızın birçoğuna bilgisayar dağıtıldı. Ancak muhtarlarımız bu bilgisayarları kuracak büroya sahip değiller. İlimizdeki muhtarlıkların yüzde 90'ının bürosu bulunmuyor. Muhtarlarımız, kendilerine dağıtılan bilgisayarları mahalle kahvehanesine mi kursunlar? Yetkililerden bu konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.''

-BİLGİSAYAR KULLANIMI...-

Ekrem Şen, muhtarların kendilerine verilen bilgisayarları kuracak büro bulamama sıkıntısı yanında, bilgisayarları yeterince kullanamama sorunuyla da karşı karşıya olduklarını söyledi.

''Muhtarlarımıza bilgisayar kullanımı konusunda seminer verilmesini istiyoruz'' diyen Şen, şöyle devam etti:

''Bilgisayar, teknolojinin vazgeçilmez ürünü. Bu doğrultuda özellikle bazı belediyelerimiz, kendi sınırları içerisinde bulunan muhtarlıklara bilgisayar dağıttılar. Ancak muhtarlarımız bu bilgisayarları hem kuracak büro bulamama sıkıntısı yaşıyorlar hem de bilgisayar kullanımını yeterince bilmiyorlar. Bu konuda muhtarlarımızın eğitim seminerine tabi tutulması gerek.''

-MAHALLE OLAN KÖYLERDE ALTYAPI SORUNU-

Şen, il genelinde muhtarlıklarda yaşanan diğer önemli sorunun ise merkeze yakın olan ve mahalle olarak şehir merkezine bağlanan köylerde yaşanan altyapı sıkıntısı olduğunu bildirdi.

Söz konusu köylerde yeterince hizmet verilemediğini savunan Şen, ''Merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan köylerin mahalle olması, oradaki sorunları çözmedi. Özellikle altyapı noktasında muhtarlarımız sık sık ilgili makamlara başvuruda bulunuyorlar'' diye konuştu.

Şen, Erzurum'daki muhtarların her türlü olumsuz şarta rağmen, vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber