Profesörün '9 yaşında evlilik fetvasına' ihraç istemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 06:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"Delilleriyle Aile İlmihali" adlı kitabında "Kızlar 9 yaşında evlenebilir", "Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz" gibi görüşleri savunan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Hamdi Döndüren'in görevden ihracı istendi. İstanbul Tuzla Belediyesi'nin yeni evli çiftlere dağıttığı kitapla ilgili olarak CHP Tuzla İlçe Örgütü geçen yıl savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Yurtkuran ise "Döndüren'in mensubumuz olmasından utanç duyuyoruz" dedi. Rektör Yurtkuran, kitaptaki görüşleri nedeniyle Döndüren hakkında, adli ve idari işlem başlatıldığını belirtti.

Savcılık, Döndüren'in devlet memuru olması ve hakkında "lüzumu muhakeme" kararı bulunmaması nedeniyle görevsizlik kararı verdi.

Kanıtlar toplandı

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nden üç öğretim üyesi tarafından sürdürülen soruşturma, kanıtların toplanması ve Döndüren'in ifadesinin alınmasıyla tamamlandı.

Döndüren'in kamu görevinden ihraç edilmesi için YÖK'e öneride bulunulurken, savcılığın soruşturma başlatması için de "lüzumu muhakeme" kararı çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber