GP 3 partiye göz kırptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genc Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Emin Sirin, secim isbirligi icin CHP, MHP ve DYP'ye ellerini uzattiklarini belirterek, "Bu gorusmelerde partimizin degismez ana prensibi Genc Parti'nin hukmi sahsiyetini koruyarak bir secim isbirligi yapilmasidir" dedi.

Sirin, yaptigi yazili aciklamada, dun TBMM'nin aldigi secimlerin 22 Temmuz'da yapilmasi kararinin ardindan siyasi partilerin genel secimlere iliskin tavirlari konusunda cesitli spekulasyonlarin ortaya atildigini gorduklerini soyledi. Genc Parti'nin senelerdir Ankara'da alisilmis tavirlarin disinda bir tavir sergiledigine isaret eden Sirin, Genc Parti ile basin uzerinde bir etki meydana getirilmek isteniyormus gibi bir intiba verilmeye calisildigini kaydetti. Genc Parti'nin mayis ayi basi itibariyle her

turlu objektif kamuoyu yoklamasinda secim barajinin uzerinde gozuktugunu bildiren Sirin, bir iktidar alternatifi icin bolen degil, birlestiren olacaklarini her zaman tekrar ettiklerini ve bu konuda ozellikle CHP, MHP ve DYP'ye ellerini uzattiklarini ifade etti. Onumuzdeki gunler icin bu partilerden ikisiyle gorusmelerin devam ettigini aciklayan Sirin, "Bu gorusmelerde partimizin degismez ana prensibi Genc Parti'nin hukmi sahsiyetini koruyarak bir secim isbirligi yapilmasidir. Cem Uzan ve yakin ekibinden herhangi bir kimsenin bagimsiz aday olmasi katiyetle sozkonusu degildir ve olmayacaktir. Onumuzdeki bir kac gun icinde herhangi bir secim isbirligi imkani sozkonusu partilerle olmayacaksa Genc Parti secime tek basina girecek ve iktidar alternatifi olacaktir" ifadelerini kullandi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber