Savunma yaparken ağlayan Ersümer: Haram lokma yemedim, yedirmedim

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, Yüce Divan'da 3 ayrı santral ihalesine fesat karıştırmak suçundan 36 yıla kadar hapis cezası talebine karşı yaptığı savunmada göz yaşlarını tutamadı. Son sözlerini gözyaşlarını silerek söyleyen Ersümer, ?Hayatım boyunca haram lokma yemedim, yedirmedim. Bana büyük bir haksızlık yapılmıştır. Vereceğiniz kararla bu haksızlığın giderileceğine inanıyorum? dedi. Ersümer'in avukatı Bülent Acar, 704 sayfadan oluşan savunma için Bu davanın hakkı 7-8 sayfaydı. Ancak ben bakanın avukatıyım, para aldım ve utandığım için de 800 sayfa yazdım? dedi.

Ersümer'in Bozcaada Rüzgar Enerji Santralı, Atasu Barajı Hidroelektrik Santralı (HES) ve Bakırçay sulama inşaatları işlerinde idarece hazırlanan keşif artışlarına onay verdiği için suçlandığını iddia eden Acar, ?Bakanı her türlü işten sorumlu tutmak akla uygun değildir. Keşif artışlarına onay vermeseydi, işlerin bitirilememesi nedeniyle meydana gelebilecek zarardan sorumlu tutulacaktı. Esas o zaman suçlu olacaktı. Bir insan kırmızı plakaya biniyor diye bu kadar da olmaz. Her şeyin bir sınırı var? dedi.

Ersümer savunmasında şöyle konuştu: ?İhaleye fesat karıştırdım da ne oldu? Annemin, benim, eşimin, oğullarımın, yeğenlerimin, sülalemin hayatı, yaşam şartları göz önündedir. Parayla, malla, mülkle işimiz olmadı. Mütevazı hayatımızı sürdürdük. Mazbut hayatımı sürdürmeye yetecek bankadaki birikimimden başka bir şeyim yok. Benim mal varlığım artmadı, azaldı. İddia makamı ihaleye fesat karıştırmak suçlamasında bulunmasaydı, bu hususları dile getirmek zorunda kalmayacaktım. Hayatım boyunca gırtlağımdan haram lokma geçirmedim, çocuklarıma da yedirmedim. Bu yüce devlete sadece hizmet ettim. Bunlar benim son sözlerim. Yüce Divan'ın bana gösterdiği tutuma teşekkür ediyorum. Ne kendime ne bir başkasına maddi, manevi, siyasi menfaat temin etmedim.?

Çakan bugün dinlenecek

Yüce Divan, Ersümer ve avukatının uzun süren esas hakkındaki savunmaları nedeniyle eski bakan Zeki Çakan ve avukatlarının son savunmalarını ise bugün dinleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber