Hazine eski Müsteşarı: Geçmişe göre daha iyiyiz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faik Öztrak: Geçmişe göre daha iyiyiz

Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak, Türkiye'nin geçmişe göre daha iyi durumda olduğunu, ancak benzer ülkelere göre çok daha kırılgan yapısı bulunduğunu kaydetti.

Öztrak, ''Yarının Kurulması-Hedef 2023'' başlığı ile bu yıl altıncısı düzenlenen Forum İstanbul'un '' Küresel Ekonomideki Değişimler Işığında Türkiye İçin Uzun Vadeli Bir Gelişme Stratejisi'' konulu oturumda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 5 yıllık performansını, diğer gelişmekte olan ülkelere göre değerlendirdi.

Türkiye'nin bu dönemde önemli bir performans gösterdiğine değinen Öztrak, ''Bence nereden nereye geldiğimize değil, başkaları nasıl, biz nasılız? Buna bakmalıyız'' dedi.

Türkiye'nin bugün önemli bir küresel yarışın içinde olduğunu dile getiren Öztrak, enflasyonda önemli iyileşmeler görüldüğünü, ancak Türkiye benzeri ülkelerde enflasyon oranlarının çok daha düşük seviyelerde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin dış borç yükünün azaldığını, kamu borçlarının gerilediğini hatırlatan Öztrak, ''Bize benzeyen ülkelerin iç ve dış borcu Türkiye'nin altında. Büyüme hızları da Türkiye'den daha yüksek. Geçmişe göre daha iyiyiz, ancak bizim gibi ülkelere göre çok daha kırılganız'' şeklinde konuştu.

Öztrak, Türkiye'nin kendi büyüme stratejisini küreselleşmeyle çatışmayacak şekilde oluşturabilmesinin önemine değinerek, Türkiye'nin istihdam yaratamayan büyüme sürecinde bulunduğuna, bunun da kaynak yapısına ters olduğuna dikkat çekti.

Faik Öztrak, ''Türkiye kendi kaynak yapısına göre büyüme stratejisinden sapmış durumda'' görüşünü savunurken, Türkiye'nin kökten piyasacı yaklaşımdan kurtulup bu yapıyı düzeltmeye yönelik çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber