Kasırga'nın Adalet Bakanı olmasına karşı Danıştay'da dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukat Turgut Kazan, Fahri Kasırga'nın Adalet Bakanı olarak atanması işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Kazan'ın avukatı Halil Sevinç tarafından Danıştay'a açılan davanın dilekçesinde, Kasırga'nın, Anayasa'nın 114. maddesinde belirtilen "bağımsız ve tarafsız olma" niteliklerine sahip olmadığı iddia edildi.

Kasırga'nın, seçim dönemini kapsayan üç aylık dönem için Adalet Bakanı olarak atanmasının yargı bağımsızlığını olumsuz yönde etkileyeceği ve seçim güvenliğini tehlikeye düşüreceği savunulan dilekçede, "Fahri Kasırga'nın müsteşarlığa getirildiği günden beri yaptıkları ve yapmadıkları hep tartışılmıştır" denildi.

Dilekçede, Kasırga'nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haksız mal edindiği iddiasıyla yargılandığı davadaki beraat kararını temyiz etmediği, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Yargıtay ve Danıştay'a üye seçimiyle ilgili toplantılarına katılmadığı anımsatıldı.

Dilekçenin sonuç bölümünde, Kasırga'nın, bakanlık döneminde bağımsız ve tarafsız davranamayacağı öne sürülerek, Adalet Bakanı olarak atanma işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber