Aday listeleri için kampa çekilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'de aday listelerine son şeklini vermek için 17 Mayıs'tan itibaren kampa çekilecek. Erdoğan, 21 Mayıs'a kadar son gözden geçirmeyi kendisi yaptıktan sonra listeler YSK'ya teslim edilecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Mayıs 2018 07:45, Son Güncelleme : 14 Mayıs 2018 07:52
Aday listeleri için kampa çekilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de aday listelerine son şeklini vermek için 17 Mayıs'tan itibaren kampa çekilecek. Erdoğan, alt komisyonda sayıları azaltılan aday adayları ve mevcut milletvekillerinin hangilerinin devam edip, hangilerinin liste dışında kalacağını "Üst Komisyon" üyeleriyle birlikte değerlendirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'a kadar son gözden geçirmeyi kendisi yaptıktan sonra listeler YSK'ya teslim edilecek.

14 KOMİSYON ÇALIŞTI

AK Parti'de başvuruların değerlendirilmesi için oluşturulan 14 ayrı mülakat komisyonu, tüm aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek, ilk elemeyi yaptı. Çalışmalarını tamamlayan komisyonların hazırladığı raporlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında listelere son şeklini verecek olan "üst komisyon"a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da önümüzdeki hafta programını tümüyle aday listelerinin belirlenmesiyle ilgili çalışmalara göre şekillendirecek.

21 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs Perşembe gününden itibaren "kamp"a çekilecek. Üst komisyon üyeleriyle birlikte liste mesaisine başlayacak olan Cumhurbaşkanı, listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na(YSK) sunulacağı 21 Mayıs tarihine kadar yoğun bir liste mesaisi gerçekleştirecek. Erdoğan'ın liste mesaisi sırasında çalışmalarının büyük bölümünü Genel Merkez'de geçirerek, üst komisyon üyeleriyle gece geç saatlere varacak bir tempoda çalışması bekleniyor.

ADAYLARA "FETÖ" İNCELEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunulmak üzere çalışmalarını yüz yüze görüşmeler yaparak tamamlayan alt komisyonların raporlarının yanı sıra, 7 bini aşkın aday adayıyla ilgili hızlı bir "güvenlik taraması" süreci de yaşandı. Başvuruda bulunan aday adaylarının PKK, FETÖ gibi terör örgütleri bağlantılarının olup olmadığına bakılarak, bu yönde bağlantısı olduğu tespit edilenler, henüz alt komisyon aşamasındayken elendi. Ancak yine de gözden kaçırılmış olunma ihtimali dikkate alınarak, Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon çalışmaları sırasında aday listelerine son şekli verilmeden önce bir kez daha kontrolün yapılacağı belirtildi.

  • ŞERİFE GÜZEL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber