Hain saldırı geride dramlar bıraktı, biri damatlık alıyordu, biri memurdu ek iş yapıyordu...

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anafartalar'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapıldı.

İlgili Haberler

Serkan, evine ekmek götürürken hain bombaya yakalanmış

Hain saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları Adli Tıp önünde yaşlı gözlerle cenazelerini bekledi. Anafartalar çarşısını kana bulayan saldırıda hayatını kaybedenlerin ilginç hayat hikâyeleri ise yürekleri burktu.

Cuma günü yapacağı düğün için damatlık alacaktı

Saldırıda hayatını kaybeden genç yaşlardaki Muzaffer Savaş'ın üç gün sonra düğün yapacağı ortaya çıktı. 24 yaşındaki Savaş'ın evlilik hayalleri patlamayla birlikte son buldu. Ailesinden alınan bilgiye göre Savaş'ın Anafartalar çarşısına cuma günü yapılacak düğününde giymek üzere damatlık almaya gittiği sırada patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Savaş'ın yakınları Adli Tıp Kurumu'nun önünde bekliyorlardı. Nişanlısı Rukiye Uslu ile cuma günü evlenmeyi planlayan Savaş'ın davetiyelerini de dağıttığı bildirildi.

CD satıyordu

Patlamada hayatını yitiren Serdar Karayiğit(32), Ankara Bala'nın Ergin köyünde yaşıyordu. Karayiğit'in dayısının oğlu Nizamettin Karabay, Karayiğit'in pasajın önünde film CD'leri satarak geçimini sağladığını söyledi. Karabay, "İki gün önce görüştüğümüzde CD satma işini bırak dedim. O da bana evini geçindirmek için satmak zorundayım dedi" diye konuştu. Karatiyiğit'in 1 yaşında kızı ve 3 yaşında oğlu bulunuyordu. Karayiğit'in patlamadan önce pasajın içine çay almaya gittiği ve dönüşünde de patlamanın gerçekleştiği ifade edildi.

Memurdu ek iş yapıyordu

Saldırıda hayatını kaybeden Bilal Genç (45)'in İçişleri Bakanlığı'nda memur olarak çalıştığı ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Yozgat Çekerek doğumlu Genç'in evini geçindirmek için hafta içi mesai saatinden sonra ve hafta sonu pasajda ek iş yaptığı kaydedildi. Genç, işyerine geldiği sırada patlama gerçekleşti.

Askerden yeni geldi

23 yaşındaki Ferhat Kanat ise pasajın girişindeki Limom Bazaar'da tezgâhtarlık yapıyordu. Yakınları Kanat'ın bir yıl önce askerden geldiği ve evlilik hazırlıkları yaptığını ifade etti.

Mağazadan çıkışı eceli oldu

22 yaşındaki Tuba Yumi de pasajda tezgâhtar olarak çalışıyordu. Yumi, mağazanın ürünlerini tadilat için terziye götürdüğü sırada pasajın önünde patlama meydana geldi.

Askere gidecekti

İki ay sonra askere gitme hazırlığı yapan İsa Kalkır (19) ise pasajda tezgâhtar olarak çalışıyordu. Kalkır, hayatının baharında hain bir saldırıyla yaşama veda etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber