4 kelime yüzünden YÖK'lendi

Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 13:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başörtüsü mağduru olan kız öğrencilerin aileleri ve yakınları tarafından kurulan bir dernek olan Özgür-Der için söylediği 4 kelime Prof. Ağırakça'nın bilim hayatını bitirdi.

Kenan Kıran'ın haberi

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, başörtü mağduru olan kız öğrencilerin aileleri ve yakınları tarafından kurulan bir dernek olan Özgür-Der'e, ?Hayırlı olsun. Hayırlı bir teşebbüs? dediği için YÖK tarafından ?bir daha mesleğe dönmemek' üzere üniversiteden ihraç edildi.

Başörtü yasağını eleştirdiği ve huzuru bozduğu iddiasıyla YÖK tarafından meslekten ihraç edilen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'dan çarpıcı açıklamalar..

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Necla Arat'ın doçentlik tezinin çalıntı olduğunun İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Akademik Kurulu'nda Prof. Dr. Nihat Keklik tarafından belgeleriyle ispatlandığını ve 1 yıl fakülteden uzaklaştırma cezası aldığı halde geri döndüğünü hatırlatarak, ?Necla Arat, daha sonra bir çalıntı daha yaptı... Ama Necla Arat bügün üniversitede, ama bendeniz fikir özgürlüğü kurbanı oldum. Bunu bütün alem duysun... Hırsız öğretim üyeleri içeri ama bendeniz dışarı edildim... Hiçbir suçum olmadığı halde... Ama onurluyum ben düşüncemden dolayı atıldım; onlar ise ilim hırsızlığı ile suçlanıyor? dedi.

?DÖRT KELİMEDEN DOLAYI ATILDIM?

Başörtü mağduru olan kız öğrencilerin aile ve yakınları tarafından kurulan bir dernek olan Özgür-Der'e, ?Hayırlı olsun. Hayırlı bir teşebbüs? dediği için kamu görevinden çıkarıldığını hatırlatan Prof. Dr. Ağırakça, ?Başka hiçbir gerekçe yok. Öğrencilerin kurduğu derneğe hayırlı olsun demekle itham ettiler. Halbuki öğrenciler dernek kuramaz. Bu dernek aileleri tarafından kurulmuştu. Mağdur öğrencilerin yakınları ve aileleri tarafından kurulmuş dernekti.

Bu derneğe, ?Hayırlı olsun. Hayırlı bir teşebbüs? dediğim için kamu görevinden çıkarıldım. Bu dört kelimeden dolayı kamu görevinden çıkarıldım, üniversiteden atıldım ama Kemal Alemdaroğlu ve Necla Arat gibi bilim hırsızları ise asla cezalandırılmadılar ve üniversitede kaldılar. Kemal Alemdaroğlu ve Necla Arat gibi bilim hırsızları üniversitede kalabildiler, en ufak ceza verilmedi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber