MEB, bu yıl alacağı 8 bin öğretmen kadrosunu 9.267'e yükseltti

Haber Giriş : 26 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağustos 2004'te yapılacak öğretmen alımı konusundaki kadro sayısı 9 bin 267 olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, bu sene 11 Temmuz 2004 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2004-KPSS) sonuçlarına göre 9 bin 267 öğretmen alınacağını bildirdi.

Daha önce ÖSYM'ye 8 bin kadro bilidiriminde bulunan MEB, bir önceki atamada göreve başlamayan ve bazı branşlarda istenilen şartlarda öğretmenin başvurmaması sonucu Ağustos ayındaki atamalarda kadro sayısına bin 267 kadro daha ilave etti.

Branşlar bazında alınacak kadro çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Kaya, atamaları kurumlararası nakillere de açtıklarını kaydetti. Böylece 9 bin 267 kadronun dışında boş bulunan diğer kodraları nakil atamalar oluşturacak.

Ancak kurumlararası nakillerde konsolide bütçe dışındaki kurumlardan müracat edenlerin kabul edilip, müracaatta bulunan herkes alınacak.

Öğretmenlerin artık iki branşı olamayacak. Bir öğretmenin atandığında kararnamesinde yer alan branşı ne ise öğretmen o alanın dışındaki yan branşlara ancak ücret karşılığı derslere girebilecek. Fizik mezunu olarak atanan bir öğretmen daha önce göreve başladığında karışıklıklar nedeniyle yan branş olarak fen bilgisi olarak çitf branş yazılıyordu. Örneğin Edebiyat branşında olan bir öğretmen Türkçe branşında kararnamesi çıkıyordu. Öğretmen atandığı illerde ihtiyaç doğrultusunda bu yan branşında açık olan derslere giriyordu. Uzun zamandan beri yaşanan bu çift branşlılık, öğretmenler arasında huzursuzluğa sebep oluyordu.

MEB Personel Genel Müdürlüğü yaptığı bir çalışmayla yan branşları kaldırarak, öğretmenleri asli branşlarına göre yeniden düzenledi. Kaya, bu konuda da şunları söyledi: ''Öğretmenin branşı neyse o branştan atanacak. Orada aylık karşılığı derse girecek. Eğer, branşında ihtiyaç yoksa diğer yan branşı olarak görülen derse ancak ücret karşılığı girebilecek. Öğretmenin kararnamesinde bu yan branş yazmayacak''.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber