Polislere beraat avukata dava!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Kızıltepe'de polisler tarafından öldürülen Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz (12) ile ilgili davada Kaymaz ailesinin avukatlığını üstlenen Tahir Elçi hakkında dava açıldı.

Kaymazların avukatı Tahir Elçi hakkında davanın Mardin'den Eskişehir'e alınmasının ardından Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi için yaptığı, "Tarafsız yargılama istiyoruz. Adaletin burada gerçekleşmesini istiyoruz" açıklaması nedeniyle mahkeme heyetini etkilediği iddiasıyla dava açıldı.

Mardin'de açılıp Eskişehir'e nakledilen davanın 2005'te yapılan ilk duruşmasında, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile mağdur avukatlarından Elçi arasında tartışma yaşandı. Elçi, duruşmanın ardından, taleplerini reddeden mahkemenin tutumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Çok adil bir tutumla karşı karşıya olduğumuzu düşünmüyorum. Mahkeme başkanından çok adaletli bir tutum görmediğimiz için böyle bir durum yaşandı. Taleplerimize kayıtsız kalındı. Ciddiye alınmayan bir tutum saptadım. Tarafsız yargılama istiyoruz. Adaletin burada gerçekleşmesini istiyoruz."

Bakanlık izin verdi

Mahkeme heyeti, bu sözlerin basına yansımasının ardından Elçi aleyhinde suç duyurusunda bulundu. Avukatlar hakkında yargılama yapılması izne tabi olduğundan Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep edildi. Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de soruşturma yürütülmesi istemini yerinde buldu.

Bunun üzerine Eskişehir'e en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Kütahya'da soruşturma başlatıldı. Kütahya Başsavcılığı, soruşturma sonunda Elçi'nin yargılamayı yapmakla görevli mahkeme heyetini etkilemeye teşebbüs ettiği sonucuna ulaştı. Başsavcılık, Elçi hakkında dava açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber