Tacize uğrayan kamu personeline sürgün

Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı özel kaleminde çalışan T.Ö., daire başkanının kendisini taciz ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Valilik 'yeterli delil olmadığı' gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. Danıştay 1. Daire ise soruşturma açılmasına hükmetti. T.Ö., görevinden alınarak önce öğrenci yurdunda temizlik görevlisi sonra da yemekhane görevlisi yapıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ağustos 2018 06:50, Son Güncelleme : 04 Ağustos 2018 11:42
Tacize uğrayan kamu personeline sürgün

Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, T.Ö. (28) daire başkanı H.H.S.'nin kendisini farklı zamanlarda odasına çağırarak, cinsel içerikli konuşup kendisini taciz ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre: Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatırken, kamu görevinde bulunan H.H.S.'nin yargılanması için valilik makamından da soruşturma izni istedi. Konya Valiliği İl İdare Kurulu'nun verdiği kararda, "Adı geçen daire başkanı hakkında özel kalem sekreteri müştekinin taciz ile ilgili iddialarını doğrulayan, olaya şahit olmuş tanık beyanı bulanmadığı, müştekinin tanık olarak gösterdiği kişilerin ise olaya beraber şahit olmadıkları, müştekinin kendilerine anlattıkları doğrultusunda beyanda bulundukları, dolayısıyla ilgili hakkında cezai soruşturma açılmasını gerektirecek yeterli somut bilgi ve beyan bulunmadığı" denilerek H.H.S. hakkında soruşturma izni verilmedi.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber