Maliyeden özeleştiri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, AB sürecine olan inancın azalmasının, denetim olgusuna olumsuz bakışın ve tasarruf eğiliminin düşüklüğünün sistemi tehdit ettiğini bildirdi.

Maliye Bakanlığının 2006 Faaliyet Raporu yayımlandı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "saydamlık ve hesap verebilirliğin önemli bir örneği" olarak nitelediği raporda, kurumsal kabiliyet ve kapasiteye yönelik değerlendirmede de bulunuldu.

Raporda, "AB sürecine olan inancın azalması, denetim olgusuna olumsuz bakış, tasarruf eğiliminin düşüklüğü ve vergiye gönüllü uyumun eksikliği"tehditler arasında sayıldı.

-"Güçlü teknolojik altyapı, köklü bir kurum kültürünün varlığı ve saygınlık" maliyenin güçlü alanları, "değişime karşı direnç, ekip çalışma kültürünün gelişmemesi ve bürokratik işlem ve kırtasiyeciliğin fazla olması" da zayıf alanlar olarak sıralandı.

Maliye Bakanlığının Faaliyet Raporunda makro ekonomik gelişmeler hakkında da bilgi verildi.

Türkiye'de sürekli büyüme ortamı sağlandığı, milli gelirin 600 milyar YTL'ye yaklaştığı, kişi başına milli gelirin 5 bin doları aştığı, 2006'da 52 binden fazla yeni şirketin açıldığı, borsa endeksinde rekor kırıldığı belirtilen raporda, enflasyonda kabusun bittiği, istihdamın arttığı, dış ticaret hacminde de önemli artış olduğu ifade edildi.

Raporun değerlendirme bölümünde de ülkemizde ekonomik istikrarın kalıcılığının, halkın refah seviyesinin yükseltilmesinin büyük ölçüde politika üretme kapasitesinin arttırılmasına bağlı olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber