Simitçi, gazozcu, çöpçü polis

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 05:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "Toplum Destekli Polis" projesi kapsamında yeni göreve başlayan "Güven Polis Timleri" törenle görevine başladı.

Halkın arasına simitçi, gazozcu, boyacı ya da çiçekçi olarak karışacak olan "Güven Polis Timleri"nin, yan kesicilik, hırsızlık ve kapkaç olaylarında çok etkili olmaları bekleniyor. Emniyetin Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde dün saat 11.00'de düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İl Jandarma Komutanı Ünal Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

SUÇLAR 2-3 AYDA AZALACAK

İstanbul Emniyeti'ne 179 motosiklet ile 359 binek otomobil daha katıldığını belirten, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Polisimiz, yeni katılımlarla suç ve suçluyla mücadelede daha etkin olacak" dedi. Emniyet Genel Müdürü Köksal da, Türkiye'deki suç oranlarının birçok Avrupa ülkesinden dahi az olduğunu söyleyerek, "Biz Türkiye'deki suç oranlarını yok denecek kadar aşağıya çekeceğiz. Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri'nin çalışmaya başlamasının ardından, göreceksiniz 2-3 ay sonra hırsızlık, kapkaç ya da gasp gibi halkı canından bezdiren suçlarda müthiş bir azalma yaşanacak" diye konuştu.

PARALAR FONDA TOPLANACAK

Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri bünyesinde görev yapacak olan Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri, sokakta halkın arasına karışarak, simitçi, çöpçü, gazozcu, çiçek satıcısı, seyyar satıcı kılıklarında istihbarat toplayacak. Her türlü seyyar satıcı olarak giydirilen sivil polisler halkın yoğun olduğu bölgelerde görev yaparak suç işleyen zanlıları anında yakalayacak. Bu arada, polislerin elde ettiği paraların bir fonda toplanacağı ve emniyetin giderleri için kullanılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber