Sezer kritik kararlarda CHP'li Güneş ve TBB Başkanı Özok'a mı danışıyor?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Sezer'in kritik kararlar öncesinde CHP'li Güneş ve TBB Başkanı Özok ile değerlendirme yaptığı iddia edildi. Gazeteci İlhan Selçuk ve Tuncay Özkan da Köşk'ün değişmez konukları arasında

CUMHURBAŞKANLIĞI seçim sürecinde muhalefetin merkezi haline gelen Çanyaka Köşkü'nün müdavimlerinin Hasan Fehmi Güneş, İlhan Selçuk Tuncay Özkan ve Özdemir Özok olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kritik kararlardan önce özellikle CHP Milletvekili Güneş ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Özok ile değerlendirme yaptığı iddia edildi. Selçuk ve Özkan'ın ise sık sık Köşk'e giderek Sezer'e günlük gelişmeler hakkında bilgi verdiği belirtiliyor. CHP'nin görüş ve taktiklerini Güneş aracılığıyla Köşk'e ilettiği ifade ediliyor.

Sezer'in görüştüğü sınırlı sayıdaki kişilerin başında Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk geliyor. Selçuk'un, Cumhuriyet gazetesinde imzasız yazılar da yazdığı biliniyor.

MECLİS'TEN ÇEKİL

7 Mayıs 2006 tarihli Cumhuriyet'te yer alan imzasız yazıda ?2007'nin sert geçeceği, Sezer'in yetkilerini sonuna kadar kullanacağı' belirtilmişti. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün ?Sezer'le özel ilişki kurabilmiş, az sayıda gazeteciden biri' diye tarif ettiği Selçuk, AK Parti'nin cumhurbaşkanı seçmesini önlemek için CHP'yi Meclis'i boykota çağırmıştı. Sezer, Özok'u ise 2003'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine atamıştı. Ancak Özok, CHP delegesi olduğu ortaya çıkınca görevi reddetmişti. Sezer'in ?Kanalım CHP'nin emrinde' sözleri ile medyada etik tartışması başlatan Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'la da iyi ilişkileri basına yansımıştı. Cumhurbaşkanı'nın eşi Semra Sezer, bir resepsiyonda Özkan'a ?Evde sadece Kanaltürk izliyoruz' demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber