AKP yeni yüzlerini vitrine çıkardı... Listede yok yok..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında, partisine katılan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Anayasa Profesörü Prof. Dr. Zafer Üskül, eski DYP milletvekili Ahmet İyimaya ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın da aralarında bulunduğu 9 kişiye rozet taktı.
Partiye katılanların özgeçmişlerini bizzat okuyarak kürsüye davet eden Başbakan Erdoğan, ilk olarak Zafer Çağlayan'ı takdim etti.
Çağlayan, her insanın hayatında dönüm noktaları olduğunu, o dönüm noktalarında alınan kararların, insan hayatını şekillendirdiğini ifade ederek, Ankara Sanayi Odasında 12 yıl boyunca ülke ekonomisine hizmet etmek için projeler ürettiğini, katkı yaptığını söyledi.
Bu çalışmalarda Başbakan Erdoğan'dan hep destek aldığını ifade eden Çağlayan, AK Parti'de siyaset yapma davetinin kendi hayatında yeni bir süreci başlattığını vurguladı.
Siyasetin zor bir iş; ancak, bu zorluklara rağmen halka hizmet için onurlu bir görev olduğunu düşündüğünü ifade eden Çağlayan, bu duygu ve düşüncelerle Başbakan Erdoğan'ın davetini kabul ettiğini söyledi.
'HUKUK VE DEMOKRASİNİN İNŞASI İÇİN BURADAYIM'
Eski DYP milletvekili Ahmet İyimaya, zor zamanlarda, zor kararların kolay alınmadığını, AK Parti'ye katılırken bunu yaşadığını söyledi.
Aklına ve vicdanına sorduğunu ve yerinin AK Parti olduğuna karar verdiğini belirten İyimaya, "Hukukun ve demokrasinin yeniden inşası için buradayım. Demokratik yarışa kalite katmak için aranızdayım" diye konuştu.
'SİLAHLI GÜÇLE SİVİL SİYASET YAPILAMAZ'
Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Domaç, Türkiye'nin ekonomik büyümeye, işsizliği ve yoksulluğunu önlemeye ve her şeyden önce demokrasiye ihtiyacı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Türkiye'de yaşayanların, kendi cumhurbaşkanını seçme hakkı var.
Toplumun e-muhtıraya değil, e-sağlığa ihtiyacı var. AK Parti'nin sağlık alanında yaptıklarını izledim, içinde bulundum. Bu alanda yaptıkları bir devrimdir. Silahlı güçle sivil siyaset yapılamayacağının altını çiziyorum." Demokrasi Dergisi Editörü Zeynep Dağı da AK Parti döneminde yapılan reformların, AB sürecinin, ekonomik büyümenin kesintiye uğramaması için partiye katıldığını söyledi.
LAİKLİK VURGUSU
Prof. Dr. Zafer Üskül, Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olduğunu belirtti. Bu alanda 1876 yılından bu yana yol alındığını, ama hala önemli eksiklerin bulunduğunu dile getiren Üskül, bireyin haklarını öne alan ve bireyin haklarını öne çıkaran düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Üskül, "Hala 12 Eylül rejiminin Anayasası ile bu ülkeyi yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye demokratik bir ülke. Demokratik ülkelerde halk yöneticilerini seçer, sivil toplum örgütleriyle de seçtiklerini denetim altında tutar. Ama siyasi kararlar, parlamento çatısı altında alınır. Başka odaklar bu sürece müdahale etmez, etmemeleri gerekir" diye konuştu.
Laikliğin, demokrasinin zorunlu sonucu olduğunu, bir ülkede demokrasi yerleşmişse, o ülkede laik olmayan bir hükmün düşünülemeyeceğini ifade eden Üskül, "Demokrasi mücadelesi aynı zamanda laiklik mücadelesidir.
Dilerim laiklik savunucuları bunu dikkate alırlar" dedi.
Milli güreşçi Hamza Yerlikaya da AK Parti'ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz sporcuyuz. Bana hep soruyorlar; 'Neden AK Parti?' diye.. Neden AK Parti; hizmetlerini gördüğüm için... Neden AK Parti; inandığım için... Neden AK Parti; hizmetlere devam etmek için...
Cenabı Allah yardımcımız olsun" dedi.
'BİRİKİMİMİ ÜLKEM İÇİN KULLANACAĞIM'
Yıllarca İsviçre'de çalışan Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti çatısı altında olmasına fırsat tanıyanlara teşekkür etti. Çığlık, Avrupa'da aldığı bilgi birikimi ve tecrübesini, ülkesi için çalışarak kullanacağını söyledi.
Beykent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, böyle bir teklifle gelmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.
"AK Parti, adaletli ve ak olan bir parti, insanları ezerek değil, ezenleri koruyarak yoluna devam eden bir parti, ilkeli ve çağdaş bir parti. Onun için buradayım" diyen İrbeç'in, "yörük çocuğu" olduğunu söylemesi alkışlarla karşılandı.
'EN BÜYÜK ÖDÜL SİZLERLE ÇALIŞMAK'
Adalet Partisi'nin Trabzon'daki ilk il başkanı Zeki Yağmurdereli'nin oğlu olarak duyurulan sanatçı Osman Yağmurdereli, "54 yaşına kadar sanat yaşamım boyunca bir çok ödül aldım. Ancak aldığım en büyük ödül, sizlerle birlikte çalışma davetini aldığım gündür" dedi.
27 Mayıs 1960 sabahı jandarmaların merhum babasını evlerinden alıp
götürmesini ve bir hafta misafir etmelerini unutamayacağını ifade eden Yağmurdereli, şunları söyledi: "Rahmetli babam, bu ülkenin ihtilallere layık olmadığını düşünerek, Adalet Partisinin Trabzon'daki ilk başkanı oldu. Babam beni Meclis'e getirip gezdirirdi. Genel Kurul salonunu, diğer salonları... Babam bana hep, 'bu Meclis kapanmasın da ne olursa olsun' derdi. İstanbul'dan her Ankara'ya gelişimde, babamın Cebeci'deki mezarını ziyaret ederim. Bu gelişimde de mezarına gittim ve onunla konuştum. Biz babamla, hissiyatla konuşuruz. Bana, 'yüzük ak, yolun açık olsun', 'sana şimdiye kadar söylediklerimi unutma', 'bu millet için çalış', 'halka hizmet hakka hizmettir' dedi." Yağmurdereli'nin bu sözleri, milletvekillerinden yoğun alkış aldı. Başbakan Erdoğan, Bağımsız Bayburt Milletvekili Ülkü Güney'in de partisinden milletvekili adayı olduğunu, ancak bugün aralarında bulunamadığını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra, bu seçimde aday olmayan milletvekilleri Mehmet Özyol, Fikret Badazlı, Mustafa Zeydan, Nevzat Yalçıntaş, Selahattin Dağ, Şükrü Ünal ve Mehmet Kurt'a plaket verdi. AK Parti Grubu adına da İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, Erdoğan'a plaket sundu. Erdoğan, partisine katılan milletvekili aday adayları ve aday olmayan milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. AK Parti'li milletvekilleri, aday adaylarını tebrik etti. Bu arada, ASO Başkanı Zafer Çağlayan kürsüde konuşurken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, salondan ayrıldı.