Gürtuna, DP'den aday değil

Haber Giriş : 04 Haziran 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkuaz Hareketi'nin lideri Ali Müfit Gürtuna da, 22 Temmuz genel seçimlerinde aday olmayan isimler arasında yer aldı. Gürtuna'nın, DP'den aday olacağı öne sürülüyordu.

ANKARA (ANKA)- Turkuaz Hareketi'nin lideri Ali Müfit Gürtuna da, 22 Temmuz genel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Gürtuna'nın, DP'den aday olacağı öne sürülüyordu.

Turkuaz Hareketi Çalışma Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hareket'in liderliğini yürüten Ali Müfit Gürtuna'nın aday olmayacağı bildirildi. Açıklamada, 22 Temmuz öncesi vitrinizm ve kutuplaşma siyaseti yürütüldüğü belirtilen açıklamada, yaşanan gelişmelerin yakında hesaplaşma siyasetine döneceği savunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

?İdealist değerlerin yer bulmadığı, fikrin ve projelerin önemsenmediği böyle bir siyasi kaos atmosferi içerisinde; Turkuaz Hareket olarak birikimimizi ve ürettiğimiz değerleri ülkemize taşıma imkanı bulunamayacağının görülmesi üzerine; Turkuaz Hareket kadrolarının ve lideri Ali Müfit Gürtuna'nın bu seçimlerde herhangi bir parti ile seçime girmemesine karar verilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber