KEY yasası geçti, vatandaş poşetle bankaya koştu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesine ilişkin yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, bazı vatandaşların ?poşetlerini? de alarak, KEY kesintileri için tasfiye halindeki Emlak Bankası'na başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Vatandaşları, ödemelerin henüz başlamadığını inandırmakta zorlanan Emlak Bankası yöneticileri, yoğun başvurulardan çalışamaz hale geldi.

YASA BİLE YETTİ

KEY ödemeleriyle ilgili hazırlık çalışmaları yürüten Emlak Bankası Tasfiye Fonu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY ödemeleri konusunda yapılan çalışmaları AkŞam'a anlattı. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşların, KEY hesaplarını tahsil etmek için bankaya akın ettiğini ifade eden Sayın, ?Yasa çıkar çıkmaz ödemenin başladığını sanan vatandaşlar, bankaya kadar gelip, parasını tahsil etmek istiyor. Hatta bazı emekli vatandaşlar, KEY kapsamında 2 bin YTL ödeneceğini duymuş ve yanında poşetini de getirmiş. Ayrıca, her gün yüzlerce kişi bankaya telefon ederek, ?ödemeler ne zaman başlıyor', ?paramızı nereden alacağız' diye soruyor? dedi. Sayın, KEY hesapları hak sahiplerinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, yasaya göre ödemelerin en erken 9 ay sonra yapılabileceğini söyledi.

?NASIL OLSA ÖDENMEZ'

Sayın, SSK kayıtlarında hak sahiplerinin tespitinde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ?Nasıl olsa ödenmez? anlayışı ile KEY kesintileri konusundaki kayıtların düzenli tutulmadığını bildirdi. KEY kesintileri ile ilgili birçok evrakta, şahıs bazında bir bilgi bulunmadığını, bu durumun da hak sahibinin tespitini güçleştirdiğini vurgulayan Sayın, vatandaşlara, çalıştıkları iş yerleri ile ilgili kayıt toplamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber