CHP'nin Erdoğan'a açtığı dava reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin, AK Parti Eskişehir İl Örgütünün düzenlediği bir toplantıda yaptığı konuşmada, ''partinin manevi kişiliğine saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı 250 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, CHP'nin avukatı Alper Öktem ile Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin katıldı.

Avukat Öktem, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Şahin ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Zeki Deniz, Başbakan Erdoğan'ın, dava konusu olan konuşmasının, eleştiri mahiyetinde olduğu kanaatine varıldığından davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

-DAVA KONUSU-

CHP'nin avukatı Şahin Mengü tarafından açılan davanın dilekçesinde, Erdoğan'ın, AK Parti Eskişehir il örgütünün, 1 Nisan 2007 tarihinde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ''...Şu anda öyle bir ana muhalefetle karşı karşıyayız ki, düşünebiliyor musunuz, bir kanun maddesinde 48 tane önerge verebilecek kadar siyasi ahlaktan, etikten uzak... Bu iktidar nasıl olacak da halkına hizmet edecek? Böyle bir muhalefeti iyi niyetle izah etmek mümkün mü? Yani şu beyazı görüyorsunuz, güya muhalefet edeceğim diye bu beyazın siyah olduğunu ispat etmeye ne gerek var. 'Bu beyaz' diyemiyor. Bu cibilliyet meselesi aynı zamanda'' şeklinde ifadelere yer verildiği kaydedilmişti.

''Kökü, Kuvayi Milliye'ye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Derneği'ne dayanan, Türkiye Cumhuriyeti'nden evvel var olan ve onu kuran CHP'ye, bir başbakana yakışmayan bir üslupla, siyasi ahlaktan, etikten uzak, cibilliyetsiz denildiği'' öne sürülen dilekçede, ''bu ithamların, partinin manevi kişiliğine ağır bir saldırı niteliği taşıdığı'' savunulmuştu.

Dilekçede, ''Erdoğan'ın kullandığı, siyasi ahlaktan, etikten yoksun, cibilliyetsiz nitelemeleri, CHP'yi küçük düşürücü, incitici sözlerdir. Bu sözlerin kullanılmasının, CHP'nin, şeref ve saygınlığına saldırı teşkil ettiği tartışmasızdır'' denilmişti.

Söz konusu ifadeler nedeniyle Başbakan Erdoğan'dan yasal faiziyle birlikte 250 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber