Sezer, Sağlık Bakanlığı teşkilat yasasına ilişkin kanunu onayladı

Haber Giriş : 08 Haziran 2007 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sağlık Bakanlığı teşkilat ve görevlerine ilişkin yasa gücünde kararnamede değişiklik yapan yasayı onaylayarak Resmi Gazete'de yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi.

ANKARA(ANKA)-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sağlık Bakanlığı teşkilat ve görevlerine ilişkin yasa gücünde kararnamede değişiklik yapan yasayı onayladı. Yasaya göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı kurulması ve görevleri düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in Sağlık Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onaylayarak Resmi Gazete'de yayımlanması için Başbakanlığa gönderdiği bildirildi.

Yasayla, Sağlık Bakanlığı teşkilatına İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı eklendi. Yasayla bu daireler için Bakanlığa iki daire başkanı kadrosu ihdas edildi. Yasada İnşaat ve Onarım Dairesinin görevleri, İnşaat, onarım, bakım ve bunlara ait kontrol ve koordinasyon çalışmalarını yürütmek Mimari proje çalışmalarını yürütmek, Kamulaştırma işlemlerini yürütmek olarak özetlendi.

Yasaya ayrıca, ?Bakanlık, insani ve teknik yardım amaçlı ve geçici-süreli olmak üzere yurt dışında sağlık birimleri kurabilir ve işletebilir? maddesi de eklendi.

Yasa uyarınca, yurt dışında görevlendirilen personele gündelik verilmeyecek. Yurt dışı sağlık personelinin gittikleri ülkelerde sürekli görevle bulunan ve dokuzuncu derecenin birinci kademesinden aylık alan meslek memurlarına ödenen yurt dışı aylığının yarısını geçmeyecek. Yurt dışı sağlık personeli için aylık ödeme miktarı Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber