Vatandaştan cenaze istismarına tepki

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta terör ergütü PKK tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Yarbay Melih Gülova'nın Manisa'daki cenaze törenine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç'a yapılan olumsuz tezahüratlara tepki gösterdi

Cenaze namazına katılan Halil Kurt isimli vatandaş, Meclis Başkanı Arınç'a yapılan olumsuz tezahürata karşı şunları söyledi: "Hiç tasvip etmediğimiz bir hareket. Bizim kültürümüzde cenaze namazının nasıl kılınacağı malum. Birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz özellikle bu tür şehit cenaze törenleri birleşmemize vesile olacakken maalesef toplum arasında gruplaşma meydana getiren bu tür tezahüratları çok iğrenç buluyorum. Cami avlusundan kimse kovulmaz, burası Allah'ın evi."

Faruk Delen ise, "Tezahüratı yapanları bir Manisalı olarak hiç buralarda görmedik. Bunların hepsi yabancı, nereden geldiği belirsiz insanlar. Saygısızca yapılan bu tezahüratları yanlış buluyorum. Ülkemizin bölünmesine sebep olacak davranışlar bunlar. Aslında bu cenazelerin birleşmemize vesile olması lazım ama birkaç kişi milletin huzurunu bozuyor. Böyle şeyler istemiyoruz." dedi.

Ahmet Alkan da, "Hiç tasvip etmiyoruz. Bizim kültürümüzde böyle şeyler yok. Cenaze namazında yapılacaklar bellidir. Tam birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu dönemlerde, bu şehitlerin birleşmemize vesile olması gerekirken belli noktalardan yönlendirilen gruplar, bu tip cenazeleri bahane edip siyasi rant elde etmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Göktaş ise şunları söyledi: "Şehit cenazesinde çok çirkin bir olay yaşandı. Bu ülke uğruna şehit düşmüş bir yarbayımızın cenaze namazının, birkaç siyasi partinin seçim malzemesi olarak kullanılmasını şık bulmuyorum."

Alpaslan Uğurlu da, "Bir şehidin cenaze töreninde bölücü sloganlar atılmasını tasvip etmiyorum. Bunlar törene gölge düşürmüştür. Son günlerde gerçekten çok şehit verdik. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Atılan bölücü sloganlar birliktelik sağlamaz, tam tersine bölücülük yapar." dedi.

Göktuğ Yılmaz da, "Son bir ayda çok sayıda şehit verilmesi hepimizi derinden üzdü. Üzüntümüzden uyuyamaz hale geldik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu şehitler hepimizin evladı. Son yolculuğuna uğurlarken böyle hoş olmayan sloganlar atılması hiç doğru değil. Bence şehit cenazesinde slogan atanlar bölücülükten başka bir şey yapmamaktadır." diye konuştu.

Emine Süren, "Şehidin cenaze töreninde TBMM Başkanı Bülent Arınç ve hükümet hakkında atılan sloganlar doğru değil. Burası siyaset meydanı mı ki böyle sloganlar atıyorlar? Buraya şehidin acısını paylaşmaya değil de sanki siyaset yapmaya gelmişler. Bunlar cenaze törenine yakışan hareketler değil. Cenaze namazı, birlik ve beraberliğin sağlanayacağı yerlerdir." dedi.

Sadık Ece de şunları kaydetti: "Şehidin cenaze töreninde bölücü slogan atanların Manisalı olduğuna inanmıyorum. Sanki önceden organize edilmiş kişiler gibi. Burada bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayacakları yerde adeta siyaset alanına çeviriyorlar. TBBM Başkanı Bülent Arınç'a hakarette bulunuyorlar. Bunlar doğru değil. Ülkemizin bugünlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacı var ama onlar ne yapıyor? Camide şehidin cenaze namazında bölücü sloganlar atarak insanları tahrik ediyor."

Manisa Belediye Başkanı Kar, bu tezahüratların her türlü terbiye ve ahlâk sınırını aştığını söyledi.

Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bir dönemde cenaze töreninde yapılanların çok yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Kar, "Yapılanlar her türlü terbiye ve ahlâk sınırını aştı.

Bizim toplumumuz böyle değildi. Şehidimizin cenazesi kesinlikle siyasi malzeme olarak kullanılmamalıydı. Şehitlerimizin cenazeleri siyaset üstüdür, herkes saygı göstermeliydi." dedi.

Arınç'a tepki gösterenlerin Manisalı olma ihtimalinin çok düşük olduğunun da altını çizen Kar, "O kişilere baktım ama aralarında hiçbir tanıdık sima göremedim." şeklinde konuştu.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de, "Böyle bir üslup kullanılacağına hiç ihtimal vermiyordum. Cenazemizin incindiğini düşünüyorum. Türkiye'de herkesin acı duyduğu ve üzüldüğü bir dönemde, ortak düşmanımız PKK'ya karşı birlik olmamız gerekir. Bu tür cenazelerin dayanışmamıza katkı sağlaması lazım, birbirimize kenetlenmemiz lazım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber