Şehit haberleri ÖSS adaylarını etkiliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'ye girecek adayların yaşadıkları stres şehit haberleriyle bir kat daha artıyor.

Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Oğuz, medyada yer alan terör olaylarıyla ilgili haberlerin ÖSS adaylarını olumsuz etkilediğini belirterek, sınava kadar mümkün olduğunca gerilimden uzak kalmaları gerektiğini söyledi.

Gençlerin, şehit haberlerinden ve cenaze törenlerinden etkilendiklerini, duygusal açıdan yoğunluk yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Aslan Oğuz, şunları söyledi:

?Şu anda ülkenin gündeminde olan milletvekili seçimleri ve terör olayları. ÖSS sınavlarına hazırlanan gençler de ister istemez bu gelişmelerden olumsuz etkileniyor, dikkatleri dağılıyor. Duygusal yoğunluk yaşıyor. O nedenle, pazar günü yapılacak sınav sonuna kadar, ÖSS adayları güncel haberlerle ilgili, gerek medyadan, gerekse evlerinde yapılan konuşmalardan uzak dursunlar. Stresten, uzaklaşsınlar. Zira, gençler özellikle şehit haberleri karşısında müthiş öfke duyuyor, tepki veriyor. Buna bir de özellikle TV'lerden izlenen izlenen haberler ve daha sonra aile arasında yapılan yorumlar eklenince gençler ister istemez duygusal olumsuzluklar yaşıyor.?

Prof. Dr. Oğuz, ÖSS adaylarının stresten uzaklaşmaları için yaşıtları ve arkadaşlarıyla gezip dolaşmalarını da önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber