Yargıtay'dan Sarıgül'e şok

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Şişli Belediye Başkanlığı'nın tüzel kişiliğine hakaret ettiği gerekçesiyle 15 bin YTL manevi tazminata hükmedilmesine ilişkin Şişli 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Mustafa Sarıgül, 4 yıl önce başkanı olduğu Şişli Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığına ilişkin açıklamalar yapan Baykal hakkında 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Sarıgül, Baykal'ın " ...Ortada bir suç örgütü ile iş birliği içinde bir belediye yönetimi vardır. Bunların arasında zaman zaman çıkar kavgaları kendisini göstermektedir. ..." ve "... Böyle bir manzara CHP tarihinde yaşanmamıştır. İstanbul'dan, Şişli'den giren bir rüşvet virüsü mikrobu Balıkesir'e gitmiş. Balıkesir'den çıkmış Ankara'ya YDK'nın can evine kadar gitmiş. Onu oradan söküp çıkaracağız. ..." sözleri nedeniyle Şişli Belediyesi'nin tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğunu belirtti. Mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde davanın reddini isteyen Baykal ise Anayasa'nın 83. Maddesi'nin milletvekilinin yasamaya ilişkin olan yetkisini daha özgür kullanmasını ve bu konudaki çalışmalarını güvence altına aldığını belirtti.

ELEŞTİRİ SINIRLARI İÇİNDE

Mahkeme, Baykal'ı Şişli Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine 15 bin YTL manevi tazminat ödemeye hükmetti. Baykal temyiz ettiği dosyayı inceleyen Yargıtay, Baykal'ın dava konusu sözlerinin eleştiri ve değerlendirme sınırları içinde kaldığını belirterek, Şişli 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber