Sahipsiz şehidi, gazeteciler taşıdı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde vatani görevini yapan Mehmet Üstünel'in (20) trafik kazası sonucu şehit düştükten sonra getirildiği Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda tabutunu gazeteciler taşıyarak cenaze aracına bindirdi.

Askeri aracın mıcırlı yolda şarampole yuvarlanması sonucu 1 askerin şehit olduğu ve 1 astsubayın da ağır yaralandığı olay sonrası er Mehmet Üstünel'in cenazesi otopsi için getirildiği Adana Adli Tıp Kurumu'nda tabutun taşınması sırasında yaşanan görüntüler, Hakkari'de şehit olan Binbaşı Murat Özyalçın'ın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tepki çeken kamyonetle taşınması görüntülerini aratmadı.

Mehmet Üstünel'in yaşadığı talihsiz kaza şöyle gelişti. Er Mehmet Üstünel, Çanakkale Jandarma Eğitim Birliği'nden sonra şoför olarak geldiği Andırın İlçesi Çokak Jandarma Karakolu'na ait devriye aracıyla seyrederken mıcırlı yolda direksiyon kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlandı.

Yaralanan er Üstünel, Andırın Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Aynı kazada ağır yaralanan astsubay ise tedaviye alındı.

Nişanlı olan ve Kahramanmaraş'a 15 gün önce geldiği belirtilen şehit er Mehmet Üstünel'in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Burada yapılan otopsinin ardından şehit er Üstünel'in cenazesi memleketi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine gönderilmek üzere özel bir şirketten kiralanan cenaze nakil aracına taşındı.

Tabutun Adli Tıp binasından ambulansa taşıma sırasında yanında sadece sivil kıyafetli bir askeri görevli hazır bulundu.

Tabutun cenaze nakil aracına bindirilmesi için kimse bulunamayınca yardımına o sırada başka bir haber için Adli Tıp Kurumu Morgu önünde bekleyen gazeteciler koştu. Kameralarını bir kenara bırakan gazeteciler, Adli Tıp görevlilerine yardım etti. Şehit erin özel eşyaları da bir bir valiz ve poşetlerle ambulanstaki tabutun yanına konularak memleketine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber