YouTube 9 ülkenin ana dilinde kullanıcısına ulaşacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Video paylaşım topluluğu YouTube, Brezilya, Fransa, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Polonya ve İngiltere'nin içinde bulunduğu 9 ülkenin ana dilinde kullanıcısına ulaşacak.

YouTube'den yapılan açıklamada, her bir sitenin tamamen tercüme edilerek, lokal anasayfa ve arama özellikleri ile geliştirildiği, böylece, her sitenin tamamen o ülkeye özgü bir deneyim yaşatarak, video, kanal, kategori ve topluluk bölümlerinde, ülkeye özel sıralama ve yorum yapma imkanı tanıyacağı bildirildi.

Açıklamada, 9 ülkede gerçekleştirilen bu lokalizasyon çalışmasının, her ülkede kullanıcıların kendi dillerinde video oluşturma, paylaşma, en popüler videoyu keşfetme ve ülkelerindeki diğer kullanıcılarla iletişim kurmalarına imkan sağlamanın ilk adımı olarak planlandığı kaydedildi.

YouTube Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucularından Chad Hurley de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu projenin, YouTube'u daha erişilebilir ve dünya çapındaki kullanıcılara daha uygun hale getirmek konusundaki ilk adımları olduğunu, önümüzdeki aylarda daha fazla ülke için aynı çalışmayı yapacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber