Valinin önünde havuza atladı, 50 YTL kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, basın mensuplarına merkeze bağlı Güzelyalı Köyü'nde bulunan İda Kale Resort Otel'de bir yemek verdi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmet Akıncı, İl Jandarma Komutanı Şükrü Cumhur , Emniyet Müdürü Orhan Okur ile Vali Yardımcıları ve bürokratlarla birlikte basın mensuplarının da katıldığı yemekte konuşan Vali Orhan Kırlı, basının önemine değinerek, "Basın haber, yorum, bilgi, iletişim, kamuoyu ve benzeri pek çok kavramlarla iç içe olan bir toplumsal fonksiyondur. Basın olmaksızın modern bir yaşamın anlamı ve içeriği olamaz. Basın aynı zamanda fikir ve düşünce özgürlüğünün ifade biçimidir. Çanakkale basını sayısal ve niteliksel bir gelişme içinde bulunuyor. Çanakkale basını ile yerel kamuoyu arasında, bazı yerlerde olduğu gibi, güvensizlik sorunu yaşanmıyor. Gördüğümüz kadarıyla da Çanakkale halkının yerel basına ilgisi de günden güne artıyor" dedi.

Valilik olarak basının uygun koşullarda çalışması için desteği sağlama gayreti içinde olduklarını da belirten Vali Kırlı, "Her şeyden önce basının önündeki bilgi edinme kısıtlama ve engellerini önemli ölçüde kaldırdık.Basına bilgi ve demeç vermeye ilişkin mevzuat hükümlerini geniş ve maksadına uygun yorumlayarak, daire ve kurum amirlerini bilgi verme konusunda serbest bıraktık. Bu durum Çanakkale basınında bilgi ve haber çeşitliliğini arttırdı. Çanakkale halkı sorumluluk mevkiindeki görevli ve yetkili

kişileri görme ve tanıma imkanına kavuşmuş oldu" ifadelerini kullandı.

Valilik olarak kişilerin haysiyet ve onuruna dokunmayan, hakaret içermeyen haberleri ve yorumları taktirle karşıladıklarını da belirten Vali Kırlı, "İyi haberlerden her insan gibi mutluluk ve hoşnut oluruz. Kötü haberleri de tekzip ederiz. Ancak gerçeği tam göremeyen ve eksik haberlere karşı da tahammül ederiz. Çünkü basının aynı zamanda bir ayna göstermeyeceğini biliriz ve kendimizi düzelterek aynanın karşısına geçmenin akıllı bir yol olacağını değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Vali Orhan Kırlı Çanakkale halkının ulusal basının yanında yerel basına sahip çıkmasını da isteyerek, "Vatandaşlarımız tıpkı ileri ülkeler gibi ulusal basının yanında yerel basını da takip etsinler. Halkın yerel basına ilgisini arttırmak Çanakkale'nin kalkınması gelişmesi ve ilerlemesine de önemli bir katkı olacaktır" dedi.

Vali Orhan Kırlı'nın ardından söz alan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmet Akıncı da Barlar sokağında bulunan yerin Çanakkale Gazeteciler Cemiyetini tahsis edilmesi konusunda yardımlarından dolayı Vali Kırlı'ya teşekkür etti.

Yemek sırasında ise gazetecilerin kendi aralarında girdikleri iddia havuzda son buldu. Basın mensuplarından Yerel Ton TV 'de çalışan Burak Akay, gazetecilerin iddiaya girmesi üzerine giysileri ile birlikte protokol mensuplarının önünde havuza atladı. Bu atlamanın karşılığındaki diğer gazeteci arkadaşlarından 50 YTL aldı. Yemek gecenin geç vakitlerine kadar sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber