Oto kampanyalarında yeni seçenekler: Kasko, yakıt, park yeri ücreti şirketten

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Renault'ta Megan ve Scenic modellerine 1.000 YTL yakıt hediye ediliyor. Toyota'da teşvik primi kapsamında 41 model var.

Otomobil almanın değil 'tekeri döndürmenin' maliyeti artınca firmalar kullanıma yönelik kampanyalara yöneldi. Renault, yakıt ve park yeri, Toyota ise kasko 'Bizden' diyor

İSTANBUL - Türkiye'de otomobil son yıllarda fiyatlarda meydana gelen nispeten düşük artış ve firmaların birbiri ardına gerçekleştirdiği avantajlı kampanyalarla rahatlıkla alınabilir ürünler arasına girdi. Çok değil bundan 10-20 yıl önce otomobil bir yatırım aracıydı. Otomobil fiyatı itibarıyla da satılıp üzerine biraz borçlanıldığında konut alınabilecek kadar değere sahipti. Bugün dengeler değişti. Araçlar, amacına uygun biçimde 'kullanım' için alınıyor. Ancak tüm bu olumlu değişime karşın otomobil 'kullanmanın' önündeki birkaç engel tüketicinin satın alma kararını olumsuz etkileyebiliyor.

Uygun peşinat, peşin alım indirimleri, takas destekleri ve ödenebilir seviyede taksitlerle otomobilini alan tüketici için bu aşamadan sonrası yani 'tekeri döndürmenin faturası' kasko, motorlu taşıtlar vergisi, trafik vergisi, yükselen yakıt fiyatları ve park yeri ücretleri gibi nedenlerle arttı. Durum böyle olunca da otomobil firmaları maliyetten korkan müşterilere yönelik kampanyalara yöneldi.

Total, İspark işbirliği

Geçen ay Clio alana kasko hediye eden Renault'nun haziran kampanya mönüsünde yakıt ve park yeri var. Şirket, bu ay beş modeli için Total ile birlikte yakıt kampanyası düzenliyor. Megane Sedan, Megane HB, Scenic ve Grand Scenic satın alan müşterilere 1.000 YTL tutarında yakıt hediye ediliyor. Bu modellerde yakıt hediyesinden faydalanmak istemeyen müşterilere ise 15 bin YTL'ye 12 ay yüzde sıfır faiz seçeneği sunuluyor. Symbol satın alan müşterilere ise 750 YTL tutarında yakıt hediye ediliyor. Kullanıma yönelik kampanyalar bununla da sınırlı değil. Renault, müşterilere bir yıl boyunca İspark park yerlerini ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Renault, ücretsiz park yeri projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK ile hayata geçirdi. Renault veya Dacia otomobil alan herkes İstanbul'daki 1000'i aşkın İspark otopark noktasından ücretsiz yararlanma hakkı elde ediyor. Otomobilin satın alındığı tarihten itibaren bir yıl boyunca kapalı otoparklara 12, yol üzerindekilere ise 2 saat süresince ücretsiz park imkânı sunuluyor.

Takas-kasko bir arada

Toyota ise otomobil üzerindeki en maliyetli unsurlardan birini kaskoyu müşterilerine hediye ediyor. 4 Temmuz tarihine kadar eski otomobilini Toyota Plazalara getirenler bu kampanya dahilinde eski aracınızı değiştirirken Toyota kasko hediyesi fırsatından ve 1.000 YTL takas indirimi avantajından yararlanabiliyor.

Toyota'daki teşvik primi kampanyası, 41 model ve motor seçeneği ile 4 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında geçerli. Toyota kasko, Toyota Plazalardan satın alınabilinen bir kasko paketi ve Toyota marka araçlar için Aksigorta ve HDI Sigorta işbirliğiyle hazırlanıyor. Kampanya kapsamında hediye edilen bir yıl süreli kaskonun poliçe primleri Toyotasa tarafından ödeniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber