Maaşı yetmeyince öğretmenlikten koptu, 10 milyon dolarlık ciroya ulaştı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaşı yetmeyince öğretmenlikten kopan ama okullardan kopamayan Samsunlu girişimci İdris Deniz, ürettiği okul gereçlerini Türkiye yanında komşu ülkelere de ihraç etmeye başladı.

Gürcistan'daki okul sıra ve tahtalarının ihalesine girip bu ülkeye binlerce sıra satan Deniz, şimdi de Irak'taki okullar için 1 milyon sıra yapmaya hazırlanıyor. Samsun Vezirköprü Lisesi'ndeki öğretmenliği sırasında okul evrakları pazarlayan İdris Deniz, Samsun'da kurduğu Doğuş Okul Yayınları ve Eğitim Araçları ile bugün okul sırası, yazı tahtası başta olmak üzere birçok ülkeye okul araç ve gereçleri üretip ihraç ediyor.

TİCARETE ATILDI

Öğretmenlik yıllarında 15 metrekarelik bir alanda okul evrakları basmaya başladığını söyleyen Deniz, ?Rağbet görünce 11 yıllık öğretmenlik mesleğimden ayrılmak zorunda kaldım. Okulların ihtiyaçlarını iyi bildiğim için önce kitap toptancılığına ardından da yazı tahtası, sıra, masa gibi malzemelerin ticaretine başladım. UNICEF'in Irak'a 10 bin tane boyalı yazı tahtası ihales i n i alınca işler açıldı. Yıllar önce Organize Sanayi Bölgesi'nde borçla satın aldığım 5 bin metrekarelik üretim alanında şimdi 65 elemanla okul araç ve gereçleri üretiyoruz? dedi.

İHALEYİ KAZANIRIZ

Irak pazarını yakından tanıdıklarını kaydeden Deniz, ? 1 milyon adetlik okul sırası ihalesine teklif vereceğim. Pazarı bildiğim için bunu da kazanacağımızı düşünüyorum. Yeter ki bu ülkeye istikrar gelsin. Biz okulların iç donanımının yenilenmesine talibiz? diye konuştu.

10 MİLYON DOLAR CİRO

Gürcistan'a da 14 bin okul sırası gönderdiklerini söyleyen İdris Deniz şunları söyledi: ?Tiflis'te de bir şirket kurduk. Her türlü okul araç ve gereci orada üretiliyor. En son akıllı tahta üretimine de başladık. İhracatımızı daha da artırmak amacındayız. Çinliler'in ucuz işçiliği bizleri yıldırmıyor. Ukrayna, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'daki sıra takımları ihaleleriyle yakından ilgiliyiz. Bu yıl 10 milyon dolar ciro ve 3.5 milyon dolar ihracat hedefliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber