Başbakana suikasti polis bozdu

Haber Giriş : 28 Haziran 2007 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl suç örgütü kurduğu iddiasıyla yakalanarak tutuklanan Semih Tufan Gülaltay'la ilgili bir mağdurun ifadeleri polisin önlediği suikast planını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz yıl çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu iddiasıyla adamları ile birlikte yakalanarak tutuklanan Semih Tufan Gülaltay'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'a silahlı suiskast yapacakları ileri sürüldü. Gülaltay'ın hakkında şikayetçi olan bir mağdurun ifadelerinde "Gülaltay'ın Maltepe'de beş kavşak açacağı gün suikast yaptıracağı" ileri sürüldü.

Semih Tufan Gülaltay'ın geçtiğimiz Haziran ayında bir günde beş kavşak açağı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulundukları ileri sürüldü.

Semih Tufan Gülaltay hakkında şikayetçi olan Esra Feride Gökçimen ve kocası Muzaffer Gökçimen'in verdiği ifadelerde yapılacağı ileri sürülen suikastin ayrıntıları detayları ile polise anlatıldı.

Esra Gökçimen 11 Temmuz 2006 tarihinde İstanbul Organize Suçlar Şubesinde verdiği ifadede olayı şu şekilde anlattı;

Bundan bir ay kadar önce Maltepe'de bir kavşak açılışı için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gelecekti. Başbakanımız bu açılışla birlikte Maltepe çevresinde bir dizi daha açılış yapacaktı. Bu açılıştan 1 gün önce Semih Tufan Gülaltay grubunun tetikçi kanadının hepsi Semih Tufan Gülaltay'ın ofisine geldiler. Bu şahıslar her zaman işyerinde bulunmazlar. Sadece Dursun Güler, Emre Gülaltay ve Necdet Atış isimli şahıslar eylem yapılacağı zaman gelen insanlardır. Bu şahısların hepsi koyu takım elbiseli, silahlı ve genç yaştadırlar.

Genellikle 10-15 kişi kadar vardırlar. Bu şahıslar gidecekleri yerine önemine göre çağrılıyorlar ve yapacakları eyleme gidiyorlardı. Eyleme genelde 7-8 kişi olarak giderlerdi. Bu şahıslardan bir kısmı Dursun Güler ile birlikte 2-3 hafta kadar önce bir gasp olayından yakalanıp tutuklandılar. Başbakanımız Maltepe'ye gelmeden önce hepsi birden gelmişlerdi. Büyük bir eylem hazırlığında oldukları belliydi.

Bu şahıslar geldiğinde Emre Gülaltay ve Necdet Atış etrafından toplandılar ve konuşmaya başladılar. Bizden uzak mesafede oldukalrı için rahat konuşuyorlardı. ben de eşimin yanına iş konusu ile ilgili konuşmak için inerken bu şahısların yanından geçtiğim sırada Emre Gülaltay ve Necdet Atış toplanmış olan şahısları "Sen şu saatte Maltepe'de şurda olacaksın, sen şurda olacaksın" gibi talimatlarla yönlendiriyordu. Benim yakınlarından geçtiğimi görünce şahıslar çok rahatsız oldu ve konuşmayı kestiler. Ben de "Kusura bakmayın rahatsız ettim" dedim. Ben bu olay başbakan gelmeden bir gün önce olduğu için bu şahısların Başbakana suikast yapabileceklerini düşündüm. O ün çok anormal bir hareketlilik vardı.

Şirkette benim gibi bazı insanlar da bu konuda endişe duydular. Ancak bir eylem gerçekleşmedi. Şahıslar eylemi gerçekleştiremedi mi yoksa başka bir eylem mi planlıyorlardı emin değilim. Sadece tahmin ediyorum. Semih Tufan Gülaltay'ın Başbakana karşı yoğun bir nefreti vardı." şeklinde ifade verdi.

Polisin içinde köstebeği vardı

Semih Tufan Gülaltay'ın yakalandığı zaman kendisini emniyete getiren polislere "sizin geleceğinizden haberim vardı.10 gün öncesinde bana haber geldi. Poülis seni alacak dediler" şeklinde itiraflarda bulunduğu, ancak polis sorgusu sırasında kendisine "polisin içindeki köstebeği sorulduğu zaman bu ismi kesinlikle veremeyeceğini söylediği" öğrenildi.

Salih Aydın/Gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber