Aşırı sıcakların acı bilançosu: 26 günde 66 kişi boğuldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURDU etkisi altına alan Afrika sıcakları nedeniyle serinlemek isterken boğulanların sayısı korkutucu rakamlara ulaştı. Sadece 1- 26 Haziran arasında deniz, havuz, nehir, gölet ve sulama kanalına girerek sıcaktan kaçmaya çalışan tam 66 kişi boğularak can verdi. Antalya 5'i turist 10 ölümle en çok boğulmanın yaşandığı yer olurken, 6'şar ölümle Sakarya ve Adana takip etti. İstanbul Şile'de biri 17 yaşında olan iki kişi ve Menekşe sahilinde bir kişi boğularak hayatını kaybetti. Ölen 66 kişiden 39'u 18 yaşın altında, 5'i de Türkiye'ye tatil için gelen turist Tüm bu ürküten blançonun içinde olan İstanbul'da da insanlar sıcaklardan kurtulmak için Marmara'nın serin sularına kendilerini atıyor. Evlerde durulmadığını belirten İstanbullular boğazın sularının yüzme bilmeyenler için tehlikeli olduğunu farkında ancak yine de serinlemek için yüzme bilen ve bilmeyen herkes Marmaranın sularına kendilerini bırakıyorlar.

Serinlemek uğruna ise en çok çocuklar hayatlarını kaybediyor. Çocukların serinlemek için tercih ettiği boğazın serin ve dalgalı suları onlar için büyük bir tehlike oluşturabiliyor. 66 ölümden İstanbul'un verdiği can kaybı ise 3. İşte sıcaklığın en yoğun olarak yaşandığı 1- 27 Haziran arasındaki korkunç blanço:

İSTANBUL

Şile Alacalı Köyü yakınlarında kontrolsüz alanda denize giren 17 yaşındaki Çetin Özcan, uzunkum plajında Mesut Kurt ve Menekşe'de denize giren kimliği belirsiz bir kişi hayatını kaybetti.

ANTALYA

Alanya İlçesi'nde denize giren 56 yaşındaki Reşat Yıldırım, serinlemek için dereye giren sera işçisi Muzaffer Kutlu, 14 yaşındaki Gökhan Münevver, Düden Çayı üzerindeki sulama kanalına giren 10 yaşındaki Ramazan Cansız, denize giren 32 yaşındaki Murat Bayar, Kemer İlçesi'nde havuza giren Rus turist yaşındaki Mikhail Skylarov, tatil için Antalya'ya gelen Romanyalı Iancu çiftinin ikiz çocuklarından 5 yaşındaki Vlad Lonut, Natalia ve Sergy Antanov çiftinin oğulları 7 yaşındaki Nikita, 54 yaşındaki İrlandalı Liam Flanagan, 80 yaşındaki Alman Hans Georg Dietrich denizde veya kaldıkları otelin havuzlarında boğularak yaşamlarını yitirdi.

SAKARYA

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde gölete giren 10 yaşındaki Hüseyin Cesur ve 10 yaşındaki Selim Özaslan, Karasu´ya giren 18 yaşındaki Mehmet Özdemir, denize giren 26 yaşındaki Ramazan Demir ve 18 yaşındaki Emre Demirci, gölete giren 17 yaşındaki Metin Türkyılmaz serinlemek uğruna hayatını kaybeden isimlerden.

ADANA

Adana'da Seyhan Nehri'ne giren 27 yaşındaki Ali Öz sulama göletine giren 8 yaşındaki Hakan Doğan, 8 yaşındaki Recep Özcan, 10 yaşındaki Adnan Can, serinlemek için sulama kanalına giren Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) öğrencisi yeğeni 24 yaşındaki Yılmaz Gezici, yine sulama kanalına giren 25 yaşlarında bir kişi

KARADENİZ'İN SULARINDA HAYATINI KAYBEDENLER

Bir ay içinde yaşamını Karadeniz'in sularında yitiren isimlerden: Trabzon'da denize giren Ayhan Can, Semih Barut (21), Kemal Serdar (35), Yüksel Keleş, dereye giren Uğur Ali Çakar, Rize'de denize giren H.C. (11), Sinop'ta denize giren Mesut Kabakçı (18), Samsun'da denize giren Nazım İnce (16)

Sinop'un Ayancık İlçesi'nde denize giren Ali Yüksel (16), Ordu'da denize giren Berkay Akdemir (12), Muhammet Çakmak (12), Artvin'de çaya giren Esra Önal (25)

İZMİR

Seferihisar İlçesi'nde denize giren Nihat Çetin (20), Torbalı İlçesi'nde Küçük Menderes deresine giren Halil İbrahim Sazan (14), Karşıyaka'da denize giren Mehmet Eges (56)

BALIKESİR

Balıkesir Edremit'te denize giren Bayram Köylü (11), Susurluk İlçesi'nde gölette boğulan 9 yaşındaki ikizler Aykut ve Alican Keyifsiz.

DİĞER ÖLÜMLER:

Kocaeli Derince´de Ilıcaya giren Emre Yazıcı (13), Afyon'da gölete giren M.D, İskenderun'da denize giren Derya Bozkurt (14), Gebze'de gölete giren Utku Bayat (18), Malatya'da baraj gölüne giren Serkan Dirican (19), Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde nehregiren Baver Kaya (14), Düzce'de gölete giren Levent Soytaş (16), K.Maraş'ta baraj gölüne giren Ferhat Tatlı (17), Gaziantep'te dereye giren Seydi Özdemir (13), Erzurum'da gölete giren Baran Tatlı - Erdem Tatlı (10), Eskişehir'de Sakarya Nehri'ne giren Mustafa Kaya (28), Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde dereye giren İsmail Can (14) ve Adem Demir (15), Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde Savrun Çayı'na giren Hasan Burak Eraslan (15)

Batman'da, Dicle Nehri'ne giren Gülsüm Uras (17) ve kardeşi 12 yaşındaki Emel Uras, halaları 22 yaşındaki Mevlüde Ezgin Çankırı'nın Kızılırmak İlçesi'nde kanala giren Ali Aktan (16) ve ağabeyi Osman Aktan (18)

Aksaray'da, sulama kanalına giren Salih Sarı (26)

Bingöl'de vatani görevini yaparken gölete giren Jandarma Komando Er Yusuf Elemenler (21)

Düzce'de çaya giren Recep Bozdemir (16)

Dicle nehrine serinlemek amacıyla giren 14 yaşındaki Mehmet İmrağ nehrin akıntılı olmasından dolayı boğuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber