'Üniversitelilerin yarısı askerlik için okuyor'

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL- Bir süre önce CHP'den adaylığı konuşulan ancak son anda AK Parti'nin teklifi üzerine Ankara ikinci bölge milletvekili adayı olan ASO Başkanı Zafer Çağlayan, önceki akşam gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin seçim beyannamesinde hazırladığı Seçim Bildirgesi'ndeki istihdam konulu programında bizzat görev aldığını açıklayan Çağlayan, ?Size şunu temin ederim ki, bu tür şeyler gerçekleşiyor mu diye baktığımda, 2002 yılında hazırlanan seçim beyannamesinde vaat edilenlerin yüzde 90 oranında gerçekleşmiş olduğunu gördüm? dedi.

Başbakan iki yıl önce teklif etti

Meslek eğitimi konusunda gelişmiş ülkelerle tam tersi bir durumda olduğumuzu anlatan Zafer Çağlayan, ?İddia ediyorum askerlik problemi olmasa erkeklerin yüzde 50'si üniversiteye gitmez. Askerlik süresinin çok etken bir sebep olduğunu düşünüyorum. Mesleki eğitim konusunda gelişmiş ülkelerin tam tersi durumdayız. Onların sistemindeki ağırlık yüzde 80 oranında mesleki eğitim, yüzde 20 düz lise iken, bizde tam tersi. Üniversiteyi bitirmeden de iş sahibi olunsa gençlerimiz için fena mı olur?? dedi. Burada YÖK'e de büyük görev düştüğünü kaydeden Çağlayan, YÖK'ün 25 yıl sonrasına yönelik bir planı ve envanteri olup olmadığını sorgulamak gerektiğini vurguladı. Gençliğinde Ülkü Ocakları'nda yetiştiğini belirten Çağlayan, MHP ile ekonomi politikalarında ciddi görüş ayrılıkları olduğu, DP ile de Ağar'ı teklifinde samimi bulmadığı için aynı çatı altına girmediğini söyledi. Çağlayan, kendisinin AK Parti'nin vitrini olmadığını, Başbakan Erdoğan'ın bizzat iki yıl önce bir araya gelerek teklif getirdiğini söyledi.

Çağlayan şöyle devam etti: ?Sayın Erdoğan ile 1997 yılında tanıştım. 2002 yılında da adaylık teklif etmiş, ben kabul etmemiştim. 2005 yılında ise, evinde 1.5 saat görüştüm. Bana, ?ben bir vizyon değişikliği yapmak istiyorum. 2007 kasım seçiminde seni mutlaka

aramızda görmek istiyorum' diyerek davet etti.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber