Tayinlerdeki belirsizlik polisi strese soktu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel seçimlerin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğü, haziran ayında yapılması gereken tayinleri seçim sonrasına bıraktı. Tayinlerin durdurulması yer değişikliği bekleyen 10 binden fazla polisi mağdur ederken, bazı bekar polisler de bu belirsizlik yüzünden nişan ve düğün tarihlerini ertelemek zorunda kalıyor. Emniyet çalışanları, seçim öncesi en azından tayin yerlerinin açıklanmasını istiyor.

Tayin yerleri belli olan Türk Silahlı Kuvvetlerin'de ise seçimden sonra ilişik kesilmesi yapılacak. Tayin bekleyen emniyet mensupları, askere yapılan uygulamanın kendilerine de yapılmasını istiyor. Tayinlerin temmuz ayında açıklanması, şark dönüşü bekleyen polislerin tayin zamanının eylül ayına sarkmasına neden olacak.

10 binden fazla polisi etkileyen bu durum, eşi çalışan ve okula giden çocuğu olan personeli olumsuz etkiliyor. Tayin olacakları iller belli olmadığı için polisler, çocuklarının kaydını ve nakillerini yaptıramıyor. Eşlerin tayin olması durumunda polisler, görev yerlerinde kalacak. Polislerin tayin edilecekleri iller belli olmadığı için, 'eş durumundan tayin isteği' de gecikecek. Açık öğretimde okuyan polisler de, tayin yerleri belli olmadığı için adres değişikliği yapamıyor.

Genel seçimlerin ilk defa yaz dönemine denk gelmesi, düğünlerin de daha çok yaz döneminde yapılması en çok polisleri etkiledi. 'Atamalar haziranda olacak' diye düğün tarihini aylar öncesinden temmuza ayarlayan bazı polisler seçim süreci ile birlikte hayal kırıklığına uğradı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli İ.D, "Düğün tarihini temmuz diye ayarladım. Ben şimdi ne yapacağım? Bari gideceğimiz yeri söylesinler de kendimizi ona göre ayarlayalım. Benim gibi birçok arkadaş var. Lütfen sesimiz duyulsun." diyerek içinde bulundukları sıkıntıyı ortaya koydu.

"TAYİNLERİN SEÇİM SONRASINA BIRAKILMASININ YARARINI ANLAYAMADIK"

İlişik kesmenin seçim sonrasına bırakılmasının gayet normal olduğunu söyleyen M.Ç. ise, tayinlerin seçim sonrasına bırakılmasının yararını anlayamadıklarını belirtti. "Tayincilerin eşi başka bir kurumda çalışıyorsa o zaman ne olacak?" diye soran M.Ç, "Çünkü eş tayini için bizlerin atama emirlerine ihtiyaç var. Tayinin çıkması da en az 1 aylık süre alıyor. Tayin çıkacak, ev tutulacak, çocuk okula yazdırılacak. Bunları görev yapacağımız il belli olmadığı için yapamıyoruz." dedi.

22 Temmuz'dan sonra tayinlerin yapılmasının doğru bir karar olduğunu dile getiren M.P de, eşi öğretmen olarak çalışan personelin sıkıntı yaşayacağını belirtti. Öğretmenlere eşe bağlı özür grubu tayin hakkının yılda iki defa verildiğine dikkat çeken M.P, şunları söyledi: "Birincisi temmuz ayı, diğeri şubat ayı içinde. Dolayısıyla bu durumda olan personelin ataması yapıldığı takdirde, eğer başvuru dönemlerini de kaçırdı ise ya 6 ay daha bulunduğu yerde kalacak, ya da kendi gidip eşi bu dönemi raporlarla veya ailesinden ayrı olarak özür grubundan tayin isteyip ataması yapılana kadar bulunduğu görev yerinde çalışarak bekleyecek." şeklinde konuştu.

Bir tayinci olarak tayin yerlerinin zamanında açıklanmasını umduğunu söyleyen M.Ö, eğer seçimden sonraya kalırsa, şarktan dönenlerin yeni görev yerinde başlama yapmasının muhtemelen eylül ayının sonuna doğru olacağını ifade etti. "Çocukların okul durumu nasıl olacak, bu tarihten sonraya kalırsa nasıl kayıt yaptıracağız?" diye soran M.Ö, "Ev bulmak da cabası. Zaten izinler de kapatılıyor, stres üstüne stres. Büyüklerimizin bunları düşüneceğini ve çare bulacaklarına inanıyorum." yorumunda bulundu.

Açık öğretimde okuyanların da sıkıntı içinde olduklarını anlatan L.Ş, "AÖF sınavına başka yerde girersem yapacağım tek iş, yol harcırahımı karşılaması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nü mahkemeye vermek. Lütfen bir çare bulunsun." talebini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber