Kamu bankalarının "genç ve nitelikli" eski personeline geri dönüş umudu

Haber Giriş : 12 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, kamu bankalarının yeniden yapılandırılması sırasında işten çıkarılan 15 bin personelden 'genç ve nitelikli' olanları geri alabilecekleri mesajı verdi

Ziraat ve Halkbank'ın yeniden yapılandırılması sırasında görevlerini bırakmak zorunda kalan bankacıların bir kısmına geri dönüş umudu doğdu. Kamu bankalarının yeniden yapılandırılmasını düzenleyen yasa kapsamında sözleşmeli olarak çalıştırılmaları için teklif götürülmeyen ya da devlet memurluğundan ayrılmak istemediğinden diğer kamu kurumlarına gönderilen 15 bin civarındaki bankacı için 'dar kapsamlı' da olsa bankalarına dönüş umudu belirdi.

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası'nın da yer aldığı Kamu Bankası Çalışanları Platformu üyeleri,Pamukbank'ınHalkbank'a devri yasası ile açılan davalar sonrasında dahi bankadaki eski görevlerine geri dönüş yolunun kapatılmasına tepki göstermişlerdi. Platform temsilcileri, yasada Devlet Personel Başkanlığı'nda oluşturulan havuza oradan da başka kurumlara gönderilen personelin geri dönüşüne olanak tanınması için girişimler başlattı.

Bu çerçevede Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ile görüşen platform temsilcileri, yıllarca bankacılık yapan yetişmiş personelin, yeniden yapılanma adı altında bankalarından uzaklaştırıldığını, şimdi ise hem Halk hem de Ziraat Bankası'nın personel açığı bulunduğuna dikkat çekti. Kamuda bankacılıkla ilgili olmayan işlerde çalışan genç ve dinamik personelin bankaya dönmek istediğini de aktaran temsilciler, Çağlar'dan kamuda diğer birimlere gönderilen personelden 'genç ve nitelikli' olanların Ziraat Bankası'nda istihdam edilebileceği sözünü aldı. Ancak Çağlar'ın, bu personelin geri dönüşünün İş Yasası'na göre sözleşme imzalamaları koşuluna bağlı olacağını vurguladığı belirtildi.

Kamu Bankaları Platformu temsilcileri, Çağlar'ın bu önerisine olumlu yaklaştıklarını, bu kapının açılmasıyla 1500 ila 2 bin kişinin yeniden Ziraat Bankası'na dönebileceğini söyledi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber