05/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL BAŞVURULARINI GÖRÜŞÜYOR

-Anayasa Mahkemesi'nde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP'nin, Anayasa değişiklik paketinin iptaliyle ilgili ayrı ayrı yaptıkları başvurular görüşülecek. (Saat:9.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN BOLU VE DÜZCE'DE

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bolu ve Düzce'de düzenlediği mitinglerde konuşma yapacak. Erdoğan ayrıca bu illerde çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacak.(Saat:13.00/19.15)

-CHP LİDERİ BAYKAL YALOVA MİTİNGİ'NDE

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yalova Mitingi'nde seçmenlere seslenecek. (Saat:18.00)

-DP LİDERİ AĞAR MANİSA'DA KONUŞACAK

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Manisa'da düzenlenen mitingde konuşacak.(Saat:17.45)

-GP LİDERİ UZAN ADANA VE MERSİN'DE

-GP Genel Başkanı Cem Uzan seçim çalışmalarına Adana ve Mersin'de devam ediyor. (Saat:15.30/20.30) (İZLENİYOR)

-PETKİM İHALESİ YAPILIYOR

-Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yüzde 51 hissesinin özelleştirme ihalesi Ankara'da yapılıyor. (Saat: 11.00)

-Petnol-İş üyesi Petkim işçileri de ihalenin 22 Temmuz seçimi öncesinde yapılmasını protesto ediyor.

-KAMU-SEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

-Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, açıklanan enflasyon oranları ile ilgili basın açıklaması yapacak.(Saat:12.30)

-GAYRİSAFİ YURTİÇİ HASILA TAHMİNLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, 2006 yılına ait ?Satınalma Gücü Paritesiyle Gayrisafi Yurtiçi Hasıla Geçici Tahminleri?ni açıklıyor. (Saat:10.00)

-MERKEZ SAĞDA SEÇİM SONRASI TUFAN

-Seçim öncesi birleşme ve ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'yi sıkıntıya sokarken, merkez sağın iki partisinde de hesaplar seçim sonrası için yapılıyor.

-Anavatan Partisi'nde Mumcu'ya yönelik tepkiler giderek artarken ?22 Temmuz'dan sonra oluşacak tabloya göre, olağanüstü kongrenin gündeme gelebileceği? kaydediliyor. Anavatan'da Mumcu'ya yönelik tepkilerin kaynağını ise hem birleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması hem de Anavatan'ın seçimden çekilme kararı oluşturuyor.

-Milletvekili seçilmesi halinde merkez sağı toparlayacağı iddiasındaki Rize bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz'ın Meclis'e girmesi durumunda, Mumcu'dan partiyi geri almak için olağanüstü kongre de dahil her yolu zorlayacağı belirtiliyor.

-Mumcu muhalifi Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, merkez sağda yaşananlara ve Mumcu'ya tepkisini ?23 Temmuz ve sonrasında ne Mumcu ne Ağar kalır? şeklinde dile getirirken, eski ANAP milletvekilli Halil İbrahim Özsoy da ?Anavatan'ın bu hale gelmesine sebep olanlar bunun vebalini ödeyecek? diye konuştu.

-Eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i yeniden partinin başına geçmeye çağıran Ağar muhalifleri de 22 Temmuz sonrasında DP'nin alacağı oy oranının yüzde 10'un altında kalması ve DP'nin Meclis'e girememesi durumunda düğmeye basacak.

-DP'Lİ ERHAN: ?1 MİLYAR DOLARLIK HİBEYİ GÜNDEME İLK GETİREN BENİM?

-DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili adayı Çağrı Erhan, CHP lideri Deniz Baykal'ın gündeme getirdiği, ?ABD ile 8.5 milyar dolarlık krediye çevrilebilir 1 milyar dolarlık hibe anlaşmasını? ilk gündeme getirenin kendisi olduğunu belirterek, ?2005 yılında çıkardığım kitapta da yer verdim? dedi.

-Çağrı Erhan, Anavatan ve DP'nin birleşme sürecini ve bu birleşmeye engel olan faktörleri anlattı. Erhan, birleşmenin tabanda gerçekleştiğini söyledi.

-ESKİ RTÜK BAŞKANI KAYIŞ'TAN RTÜK'E ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

-Eski RTÜK Başkanı Nuri Kayış, İstanbul'da RTÜK ile Televizyon Yayıncıları Derneği arasında imzalanan ?Yayıncılık Etik İlkeleri Anlaşması? ve seçim sürecindeki yayın ihlalleri konusunda RTÜK yönetimini eleştiri bombardımanına tuttu.

-RTÜK Kanunu'nda yer alan unsurların ?yeni bir şeymiş? gibi anlaşma haline getirilerek kamuoyuna sunulduğunu ifade eden Kayış, Kanun'da yer alan ancak anlaşmaya girmeyen tek maddenin ise ?Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yapılamaz? olduğuna dikkat çekti.

-Kayış, seçim sürecinde pek çok yayın ihlali yapıldığını belirtirken RTÜK yönetimini de görevini yapmamakla suçladı. Kayış, ?RTÜK'ün bu süreçte YSK'yı rapor bombardımanına tutması gerekir ancak onlar böyle anlaşmalarla kamuoyuna ?çalışıyoruz' görüntüsü vermeyi yeğliyorlar? dedi.

-ÇATKAPI İCRA GELEMEYECEK

-İcra ve İflas Kanunu sil baştan değişecek. Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan taslağa göre, İlamsız icra takiplerinde, borçluya bildirimde bulunma zorunluluğu getiriliyor. İcra kapsamındaki malların satış süresi kısalacak, mal gerçek değerinde ve daha az masrafla satılacak.İcra ve İflas Kanununda düzenlenen suç niteliğindeki fiillere ilişkin davalar iddianameyle açılacak.

-Adalet Bakanlığı bünyesinde İcra ve İflas İşleri Daire Başkanlığı kurulacak. Başkanlık, icra ve iflas müdürlüklerinde çalışan personel hakkındaki ihbar ve şikayetleri inceleyerek gerekli işlemleri yapacak.

-KURAKLIKTAN EN ÇOK HUBUBAT ETKİLENDİ

-Küresel ısınma nedeniyle bu yıl yaşanan kuraklıktan en fazla bölge İç Anadolu ve Ege Bölgesi etkilendi. Kuraklık nedeniyle verimi düşen ürünlerin başında ise hububat ve sebze meyve geldi. Hububat ile meyve ve sebze veriminde yüzde 90'lara varan düşüş görüldü.

-İLERLEME RAPORU KASIM SONUNDA

-AB'nin Türkiye ile ilgili yıllık İlerleme Raporu'na ilişkin çalışmalar sürüyor. Ancak rapor bu yıl daha geç yayınlanacak. Kasım sonuna doğru açıklanması beklenen raporun gecikmesinin nedeni, seçim zamanında yapılacağı varsayımı.

-İZMİR BAŞSAVCI VEKİLİ, CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN MAHKUM OLDU

-Yargıtay, İzmir eski Başsavcı vekili Zafer Sipahi'yi zabıt katibesine karşı ?cinsel saldırı' suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti.

-TÜBİTAK'TAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS

-TÜBİTAK, başarılı üniversite öğrencilerine ?Yurt İçi Lisans Bursu? kapsamında aylık 400 YTL burs verecek.

-DEVLET TİYATROLARI YENİ BÖLGE SAHNELERİ AÇACAK

-13 ilde bölge tiyatroları bulunan Devlet Tiyatroları, turne sahnesi gibi hizmet veren Gaziantep tarzı bölge sahneleri açmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber