'Parti kuracaklarmış, Parti kuranların akibeti belli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Dava adamıysan davana ihanetin olmaması lazım. Parti kuracaklarmış şunlarmış bunlarmış, daha önce kuranlar oldu, ama akıbetleri belli.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2019 22:46, Son Güncelleme : 26 Şubat 2019 22:55
'Parti kuracaklarmış, Parti kuranların akibeti belli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ekranlarında yayınlanan 'Cumhurbaşkanı ile Özel' programında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

(Yerel seçim) Ankara'da çok deneyimli bir adayımız var. Kenarda, köşede görev yapmış birisi değil. Kayseri gibi bir şehir. 5 dönem Kayseri'de büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. Ardından milletvekili olarak geldi. Mehmet Özhaseki Bey'i daha sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı'na getirdik. En geniş anlamda bir belediyecilik sayılır o bakanlık. O görevden sonra kendisini mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirdik. Tabii ki Ankara gibi bir şehre, başkente çok donanımlı bir isim olması gerekiyordu. Biz seçici üslupla arkadaşlarımızla konuştuk, deneyimi, tecrübesiyle, konulara, olaylara vukufuyetiyle ve Mehmet Bey'i biz Ankara'mızı devraldığımız süreçten bu yana, Ankara'nın geldiği bir konum var. Bundan sonraki süreçte de Ankara'yı daha iyi bir noktaya getirecek isim Özhaseki olacaktır.

İstanbul'da şu anda malum, Binali Yıldırım Bey var. O da bu emaneti inşallah, malum biz CHP'den aldık. Çöp, çukur çamur. Yalan, yasak, yoksulluk bunlardan aldık. Bizden sonra ara dönemler oldu, yine bizim arkadaşlarımız. Şimdi Binali Bey Türkiye'de en uzun dönem Ulaştırma Bakanlığı yapan arkadaşımız. Arkadan Başbakanlık dönemi oldu. Daha sonra Meclis Başkanlığı dönemi oldu. Ulusal ve uluslararası bazda Binali Bey'in tecrübesi çok önemli. Karşısındaki adayın İstanbul gibi bir şehirde öyle bir deneyimi söz konusu değil. Binali Bey'in İstanbul'da emeği var. İstanbul'da büyük düşünmeye mecburuz.

İstanbul'daki aday 'Erdoğan İstanbul'a aday olduğu zaman ne tecrübesi vardı' diyor. Önce kendine gel sen! Siyasette, özel sektörde yakaladığım tecrübe adeta senin şu anda senin yakaladığını ben o zaman unutmuştum. İstanbul'da ilçe başkanlıklarından tut, il başkanlığına varıncaya kadar bunları yapmışım. Özel sektör, devlet sektörü deneyimim var. Bu iş lafla, dedikodu, iftirayla olmuyor. Eserini ortaya koy, onunla konuşur. Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmışsın. Tamam da ne yapmışsın onu söyle? Neymiş kültür merkezi yapmışsın. Senin kültür merkezin o ilçenin çapında bile değil.

Deneyimi yüksek olan Nihat Zeybekci'yi İzmir'e getirdik. Nihat Bey, İzmir'e çok şey katacaktır.

("Başka trene bindiler" açıklaması) Dava adamıysan davana ihanetin olmaması lazım. Çakılı kadrolar olamaz, liderin görevi de budur. Ayrılanlar oldu. Ayrılanlarla bir daha yol yürümek mümkün değil. İsim vermeye falan gerek yok. Ayrılanlarla tekrar beraber yürümek mümkün değil. Biz onları kovmadık, gidin demedik. Tek bir gayemiz var; millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz. Bizde tasfiye olmaz., bayrak yarışı olur. Parti kuranların akibeti belli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber