Tiryaki: Fethi bey borç yaparak yatırım yapıyor

Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bütçesiyle çok sayıda yatırım yaptığını söylüyor ama bunları gayrimenkul satarak, kredi çekerek yapıyor. Biz de satmadan, kredi çekmeden öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Borç olmadan harcamak var, borç yaparak harcama var dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Şubat 2019 15:47, Son Güncelleme : 01 Mart 2019 10:07
Tiryaki: Fethi bey borç yaparak yatırım yapıyor

Ankara Altındağ Belediye Başkanı ve Cumur İttifakı Ak Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Edip Üzen/Memurlar.net

Basınla bir araya gelen Tiryaki memurlar.net'in de aralarında olduğu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Memurlar.net olarak Tiryaki'ye sorduğumuz sorular ve cevapları

Bütçenizin ne kadarını yatırıma harcıyorsunuz, Yenimahalle'de bu oran ne kadar?

Altındağ Belediyesi olarak bütçemizin en az yüzde 49'unu halka harcıyoruz. Halk için yatırım yapıyoruz. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bütçesiyle çok sayıda yatırım yaptığını söylüyor ama bunları gayrimenkul satarak, kredi çekerek yapıyor. Biz de satmadan, kredi çekmeden öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Borç olmadan harcamak var, borç yaparak harcama var.

Kentler tesadüfen yönetilmez. Somut olarak ne yaptınız denildiğinde ortada birşey yok. Sadece algı oluşturuyorlar. Belediye'nin aldığı kredileri açıklasınlar. Daha bu ay, 20 milyon TL kredi almışlar.

Fethi Yaşar, çok sayıda muhtarlık ve taksi durağı yaptığını söylüyor. Siz gelince neler yapacaksınız?

Bunları proje olarak görmüyorum. Park yaptıklarını söylüyorlar, 100 metrekareden park olmaz. Altındağ'da yaptığımız en küçük park 5 bin metrekareden oluşuyor. 150 park yaptıklarını söylüyorlar ama bütün parklarını toplayın Altınköy'ün yarısı etmez. Yenimahalle'de 29 park yapacağız en küçüğü 20 bin metrekareden oluşacak.

Açık söylüyorum Yenimahalle Belediyesi yönetilmiyor. Veysel Tiryaki kazanınca çalışanların işine son verecekmiş deniliyor. Ben çalışan hiç kimseyi işinden etmem. Altındağ Belediyesi'nde aynı aileden iki kişi çalışamaz. Yenimahalle'de aynı aileden 19 çalışanın olduğunu biliyoruz.

Yenimahalle'den adayısınız ama tanıtım toplantısını neden Çankaya'da yer alan ATO'da yaptınız?

Çok önemli bir konuya değindiniz. Yenimahalle'de salon diyebileceğimiz, toplantı yapacağımız bir tek yer var. O da Nazım Hikmet Kültür Merkezi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin tanıtım toplantımızdan 1 ay önce istedik ve her gün arkadaşlarımız 2 veya 3 defa aradı. 1 ay boyunca uğraştık ama bize yer vermediler. Fakat başka toplantılar için hemen yer verdiklerini de biliyoruz.

Altındağ'da 15 yıl boyunca CHP ne zaman salon istemişse anında verdik biz. Salon verilmeyince toplantımızı ATO'da yapmak zorunda kaldık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber