Kızılay'dan Esenboğa'ya metro hattı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz, dedi. Konuya ilişkin Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki: Birinci önceliğimiz Kızılay'dan havaalanına giden hattın bitirilmesi, dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2019 08:29, Son Güncelleme : 01 Mart 2019 08:45
Kızılay'dan Esenboğa'ya metro hattı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz. Bu hattın Ulus-Kızılay'dan başlayıp, Siteler'den, Aydınlıkevler'den, Hasköy'den ve oradan fuar alanı ve havaalanına bağlanmasını arzu ediyorum" dedi.

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 28. Dönem 11. Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ATO Başkanı Gürsel Baran'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Baran, kantin işletmecilerinin kira artışı sorununa ilişkin bir yönetmelik çıktığını ve yönetmeliğin kantin işletmecilerini rahatlattığını söyledi. İlgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilen "TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası"nı da değerlendiren Baran, "Üretim ve istihdam hepimiz için çok önemli. Hepimiz istihdam seferberliğine destek verelim" dedi.

Baran, devletin verdiği desteklere ilişkin bilgi sahibi olunması açısından "ATO Devlet Destekleri Bilgilendirme Kitabı" çıkarıldığını anımsattı. Baran, Ankara'da yapılmaya başlanılan fuar alanına ilişkin başta ulaşım olmak üzere bir takım sorunlar olduğunu da belirtti. Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine dair değerlendirme yapan Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz. Bu hattın Ulus-Kızılay'dan başlayıp, Siteler'den, Aydınlıkevler'den, Hasköy'den ve oradan fuar alanı ve havaalanına bağlanmasını arzu ediyorum" açıklamasında bulundu.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki: Birinci önceliğimiz Kızılay'dan havaalanına giden hattın bitirilmesi, dedi

Özhaseki, Bizim 5 yıl içinde 60 kilometre daha metro yapmamız lazım, bunu Ulaştırma Bakanlığı il e beraber yapmamız lazım. Birinci önceliğimiz Kızılay'dan havaalanına giden hattın bitirilmesi. AKM ile neredeyse Kuyubaşı arasında bir hat var. 3 bin 300 metre Kızılay'a ağlanması lazım. Bu hattı ilk önceliğe aldık zaten.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber