Kandil pençemizde

Irak'ın kuzeyindeki terör kampları ve eylem hazırlığında bulunan teröristler jetler tarafından vuruldu.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 31 Mart 2019 06:30, Son Güncelleme : 31 Mart 2019 06:16
Kandil pençemizde

Kandil'de terör örgütü PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın sağ kolu Rıza Altun ile ekibine operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, hainlere yeni bir darbe daha vurdu. Irak'ın kuzeyindeki terör kampları ve eylem hazırlığında bulunan teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen ve "Pençe" adı verilen hava harekatı ile vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak kuzeyinde PKK terör örgütü elebaşlarına ait hedefler ile eylem hazırlığı içindeki teröristlere karşı hava harekatı düzenlendi. Açıklamada, "Pençe Operasyon Planı çerçevesinde Irak kuzeyi Kandil'de PKK terör örgütü elebaşlarına ait sözde karargah, barınak ve sığınaklar ile Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerinde sınır birliklerimize eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKK'lı teröristler 30 Mart 2019 tarihinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak vurulmuştur" ifadesine yer verildi.

"TERÖRİSTLERİN PEŞİNDEYİZ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Hava Operasyon Planı ile teröristlerin peşinde olduklarını belirterek, "Üç gün önce yapılan operasyonla bunların sözde elebaşılarına büyük zarar verildi. Bu, devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Nerede olurlarsa olsun, ister Doğu'da, Güneydoğu'da isterse Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde bu, devam edecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber