Bankacı istedi hakimin yeri değiştirildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka hortumcularıyla ilgili davalara bakarken görev yeri değiştirilen Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Akın, değişikliğin sebebini öğrenmek için gittiği HSYK'da batık bir bankacının kardeşiyle karşılaşıp şoke olduğunu söyledi

İSTANBUL

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) başarılı hakimlerin görev yerlerini değiştirmekle suçlayıp, örnek olarak batık bankalarla ilgili davalara bakan Ağır Ceza Hakimi Mustafa Akın'ın ismini vermesi yargıyı karıştırdı. Çiçek'i doğrulayan Akın, görev yerinin değiştirilmesinde yargıladığı bazı bankacıların etkili olduğunu söyledi. HSYK'ya ciddi suçlamalar yönelten Akın, "Olaylar biraz soğuduktan sonra alınış nedenimi öğrenmek için 28 Mayıs'ta Ankara'ya gittim. HSYK Başkanvekili Mahmut Acar ile görüştüm. Başkanvekilinin odasından ayrılırken, yargıladığım bankacının kardeşi kapıda bekliyordu. Neye uğradığımı şaşırdım" dedi.

Batık bankalarla ilgili davalara bakan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin reisiyken HSYK'nın kararıyla 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanan Mustafa Akın, Hürriyet gazetesine, "Bizim uğraştığımız insanlar sıradan insanlar değil, Kentbank, Erol Aksoy'a ait EGS Bank, Balkaner ve Süzerler davasına baktım. Yapılan bu yer değişikliği açıkçası hoşuma gitmedi. Hakkımda 4. Hukuk mahkemesi dava açtı. Mahkeme Başkanı, Dinç Bilgin'in tanığı olarak dinlendi. Başka davalar açıldı. Bunlarla uğraştık. Başımıza gelmeyen kalmadı" diye konuştu.

BANKACIYI HSYK'DA GÖRDÜM

Akın, şöyle devam etti: "Olaylar biraz soğuduktan sonra alınış nedenimi öğrenmek için 28 Mayıs'ta Ankara'ya gittim. HSYK Başkanvekili Mahmut Acar ile görüştüm: "Başkanvekilinin odasından ayrılırken, yargıladığım bankacının kardeşi kapıda bekliyordu. 'Hayırdır' diye sordum.'HSYK Başkanvekili ahbabım ziyarete geldim' dedi. O an şoke oldum. Neye uğradığımı şaşırdım. Tayinimde yargıladığım bazı etkili kişilerin de etkili olduğunu duyuyordum. O üzüntüyle Merkez Bankası'nda üst düzey yönetici olan arkadaşımın yanına gittim. Olayı anlattım. Bana BDDK üyeliğine geçip geçmeyeceğimi sordu. Ben de uygun buldum. Sağ olsun Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener Bey, 'Buraya senden iyisini bulamayız' diye bana iltifat etti. BDDK için kararnamem hazırlandı ve Bakanlar Kurulu'ndan geçti. Cumhurbaşkanı'na sunuldu. Sonucu ne olur bilemiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber