Faruk Bal: Başörtülüler ya kurala uyacak ya da rızkını başka yerde arayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'li eski bakan ve Konya Milletvekili adayı Faruk Bal, başörtüsü konusunda ilginç bir görüş ortaya attı. Bal, ?Başörtülü hanımefendi ya devletin koyduğu kurala uyacak ya da rızkını devletin dışında arayacak? dedi.

Seçim bölgesi Konya'da yayın yapan KonTV'de programa katılan MHP'li adaylar, gazeteci Nurettin Bay'ın sorularını yanıtladı. Başörtüsüyle ilgili soruya cevap veren Faruk Bal, 'garip' örnekler vererek, şöyle konuştu:

?Devlet kendi hizmetini sunarken kural koyma hakkını haizdir. Örneğin yol yapıyor; Niçin, trafik geçsin diye. Bir Müslüman ezan okunduğunda seccadesini caddeye serip Allahü Ekber diye namaza durabilir mi, duramaz. Çünkü orası yola aittir. Demek ki kamu hizmetini verecek olan kişilerin uyması gereken kuralları devlet tanzim edebilir. İşte bu kapsam içerisinde eğer devlet bir silahlı kuvvetler mensubunu diğer toplum fertlerinden ayırmak için üniforma koymuş ise başörtülü hanımefendi de buna uyacaktır. Ya devletin koyduğu üniformayı tercih edecektir veya rızkını başka yerde arayacaktır. Bu çözüm en makul olan çözümdür ve MHP tarafından Türk milletinin vicdanına sunulmuştur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber