Türkiye Ulusal Gözlemevi Müdürlüğü'ne, Prof. Dr. Zeki Eker tayin edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük gözlemevi olarak bilinen Antalya'daki Türkiye Ulusal Gözlemevi Müdürlüğü'ne, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Eker tayin edildi.

Yabancı bilim adamlarının da gözdesi olan TÜBİTAK'a bağlı Türkiye Ulusal Gözlemevi Müdürlüğü'ne ÇOMÜ Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Eker atandı. Prof. Dr. Zeki Aslan'ın 15 Mayıs 2007 tarihinde istifa ederek ayrıldığı ve halen Prof. Dr. Zeynel Tunca'nın vekaleten sürdürdüğü Türkiye Ulusal Gözlemevi (TUG) Müdürlüğü görevine 8 Temmuz 2007 günü yapılan TÜBİTAK Bilim Kurulu toplantısında alınan kararla tayin edildiği bildirildi. Toplantının ardından 24 Temmuz 2007 tarihinde

toplanan ÇOMÜ Yönetim Kurulu, söz konusu öğretim üyesinin tayinine izin verdi.

TUG Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, görevin özel, onurlu ve ağır bir görev olduğunu belirterek, elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Eker, "Bütün gayretimle çalışacağım. Gözlemevinin tüm astronom ve astrofizikçilere gözlem imkanı sunması, aletlerin artırılması, gözlemevinin uluslararası seviyeye çıkarılması, Türkiye'nin mevcut gözlemevleri arasında koordinasyonun sağlanması başlıca hedeflerim arasındadır" dedi.

2002 yılında Hava Radar Tepesi yakınlarında gözlemevi faaliyetlerine başlayan ÇOMÜ'nün, bünyesinden bir öğretim üyesini Türkiye'nin en büyük gözlemevlerinin başına göndermesi üniversitede sevinçle karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber