Hakim, kendisine kimlik soran polisleri şikayet etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

68 polis adliyelik oldu!

Van'da İl Seçim Kurulu Başkanı da olan Hâkim Mesut Kundakçı, seçim günü adliyeye girerken kimlik soran polisleri şikâyet edince savcılık, ifadelerini almak üzere 68 polisi adliyeye çağırdı

FAHRETTİN GÖK Van DHA

Van'da seçim günü adliyede görev yapan 68 Çevik Kuvvet polisi, aynı zamanda İl Seçim Kurulu Başkanı olan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Kundakçı'ya kimlik sorunca ifade için adliyeye çağrıldı.

22 Temmuz 2007 günü otomobiliyle adliye bahçesine girmek isteyen İl Seçim Kurulu Başkanı Kundakçı'yı tanımayan polisler kimlik sordu. Kundakçı, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğunu, bu yüzden kimlik göstermeyeceğini söyledi. Polisler, adliyede görevli olduğunu söyleyen Kundakçı'ya, verilen listede isminin olmadığını söyleyince tartışma çıktı. Bu sırada öfkelenen Kundakçı, iddiaya göre kendi otomobilinin camını yumruklayarak kırdı. Şikâyetçi olan Hâkim Kundakçı, ertesi gün Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, seçim günü adliyede ve adliye çevresinde görev yapan tüm Çevik Kuvvet polislerinin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık bunun üzerine görevli polislerin ifadelerine başvurulmak üzere Adliye'ye çağırdı. Tebligat üzerine polisler salı gününden itibaren her gün adliyeye giderek ifadelerinin alınması için bekledi.

Ancak, sayının fazlalığı ve savcılıktaki yoğunluk nedeniyle polislerin ifadelerinin alınmasına başlanamadı. Kundakçı'nın şikâyetinden vazgeçmesi üzerine polislerin ifadesinin alınmasından vazgeçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber