Klima alırken nelere dikkat edilmeli?

Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Klima üreticileri, eylül sonuna kadar satışların artarak devam edeceğini tahminini yaparken, sektörde bireysel klima pazarında önemli büyüdüğünü kaydediyor.

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Müdürü Hüseyin Yüksel, ANKA'ya yaptığı açıklamada, sektörün bireysel klimalar alanında büyüdüğünü belirterek 2007 yılı için pazarda yüzde 10 büyüme öngördüklerini ifade etti. Yüksel, 2006 yılında ortalama 1 milyon 500 bin klima satıldığını, bu yıl ise bu rakamın 1 milyon 650 bin olarak gerçekleşebileceği tahmininde bulundu.

Türkiye'nin iklim koşullarına göre klima kullanımının lüks değil, ihtiyaç olduğunu dikkat çeken Hüseyin Yüksel, satın alma gücünün yükselmesi ile klima fiyatlarının düşmesinin bu ihtiyacın karşılanmasına yardım ettiğini söyledi.

-?KLİMANIZI SICAKLAR BASTIRMADAN ALIN?-

Yüksel, klimanın bayiden alınıp, fişe takılıp, kullanılacak bir ürün olmadığını, önce keşif, sonra da montaj gerektirdiğini ifade etti. Yüksel, ?İnsanlar yılın 350 günü oturup, kalan 15 günde sıcakların bastırdığı zaman bayilere akın edince lojistik sorunlar ortaya çıkıyor. Hiçbir firmanın elinde mal bitmiş değil ama olanların bayilere ulaştırılmasında, satın alma sonrasında klimaların montajında geçikme oluyor. Aklında klima almak olan, düşünüp bu kararını sıcaklar bastırmadan versin. Bu sıkışıklığa yakalanmadan klimasını alsın, kullansın? dedi.

-KLİMA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ-

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Müdürü Hüseyin Yüksel, klima alırken, tüketicilerin dikkat etmesi gereken noktalara ilişkin de bilgi verdi. Yüksel, klima kullanımı ve doğru satın almanın çok önemli olduğunu, gereğinden küçük klima yetersiz kalabileceğini, gereğinden büyük klimanın ise kuvvetli ve serin rüzgar estirerek gribal enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Doğru klimayı almak için öncelikle kullanılacak yerde keşfin yapılması ve klima tipinin böyle belirlenmesi önerisinde bulunan Yüksel, klimanın, insanların direk üzerine kuvvetli esinti yaratmayacak bir yere monte edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yüksel, ?Klima vantilatör değil. Klimanın serin rüzgarı insanın üzerine doğrudan vurmamalı. Klimayı, 18-19 dereceye ayarlamanın da zararı olabilir, 24-25 derecelere ayarlayarak içerisinin dışarıdan 8-9 derece altında olması yeterli konforu sağlayacaktır. Klimaların bakımı ihmal edilmemelidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber