Başhekimin intiharına 'özelleştirme baskısı' iddiası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başhekim Sedat Turgay'ın özelleştirme baskısı yüzenden intihar ettiğini iddia etti.

Türk Tabipler Birliği'nden yaptığı yazılı açıklamada Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Turgay'ın özelleştirme baskısı yüzünden intihar ettiğini iddia ettiği açıklamasında; " Özelleştirme baskısı bir meslektaşımızın yaşamına son vermesine neden oldu " ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde meydana gelen Bolu Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Turgay'ın intihar olayıyla ilgili bir yazılı açıklama yapan TTB açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerinin özelleştirilmesi yolunda 2008 yılı içerisinde bazı hasteneleri pilot seçerek işletme haline dönüştürmek istediğini, Bolu Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni de bu kapsamda ele aldığı ifade edildi. Bakanlıkca görevlendirilen müfettişlerin rutin bir incelemenin sınırlarını çok aşan bir biçimde hastane yönetimine ve çalışanlarına tavır sergiledikleri ileri sürüldü. 22 Temmuz sonrası müfettişlerin tavırlarının hakaret boyutuna vardığı belirtilen açıklamada, müfettişlerin tarifli denetim, inceleme ve eğitim görevlilerinden ziyade Sağlık Bakanlığı'nın politikaların uygulayıcısı rolüne soyundukları dile getirildi.

Açıklamanın devamında tüm yaşanan bu olumsuzların neticesinde Başhekim Sedat Turgay'ın yaşamına kendi elleriyle son verdiği ifadesi kullanılarak, Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerin özelleştirme uğruna uyguladıkları baskının meslektaşlarının hayatını son vermesine neden olduğunu iddia edildi. Özelleştirmelerin durdurulması, her türlü baskı ve tahripin son bulması için gerekli adımların atılması istenirken, bu konunun takipçisi olunacağına yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber