KEY için ihaleye çıkılıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Hükümeti'nin seçimlerden önce çıkardığı Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesine ilişkin çalışmalar hızlandırıldı. KEY ödemeleri konusunda görevlendirilen kamu kurumlarının yöneticileri geçtiğimiz hafta bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıya, Emlak Tasfiye Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Birol Aydemir ile diğer sosyal güvenlik kurumu yöneticileri katıldı.

KAYIT BEKLENİYOR

Toplantıda, Emlak Tasfiye Fonu, bugüne kadar kendilerine 600 bin hak sahibinin isminin bildirildiğini, bu hak sahiplerinin ise Emekli Sandığı'na tabi olarak çalışan kişilerden oluştuduğu bilgisini verdi. Emlak Tasfiye Fonu, ödemeler için SSK kayıtlarının beklendiğini belirterek, SSK'lı hak sahiplerini bir an önce kendilerine bildirilmesini istedi. SSK yetkilileri ise, KEY ödemesi yapılacak olan hak sahiplerini kurum olarak belirleyemediklerini ifade ederek, hak sahiplerinin belirlenmesi konusunda özel sektörden hizmet satın alınacağını kaydettiler. Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda, KEY ödemelerine ilişkin kanun ile hak sahiplerinin belirlenmesi için verilen altı aylık süre dolmadan SSK'lı hak sahiplerinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

NASIL ÇALIŞACAK?

Yine toplantıda, şirketin SSK'lı hak sahiplerini belirlemesi konusunda da değerlendirmeler yapıldı. Buna göre, hak sahiplerinin belirlenmesine ilişkin ihaleyi kazanan firma, il il tüm SSK kayıtlarını tarayacak. Bu kayıtlardan, KEY ödemesi yapılacak SSK'lılar tespit edilecek. Çalışmaların kasım ayı sonuna kadar tamamlanması sözkonusu. Eğer kasım sonuna kadar, SSK'lı hak sahiplerinin tespitine ilişkin çalışmalar tamamlanmazsa, üç ay daha ek süre alınacak.

Hüseyin ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber