Erdoğan: Hiçbir milletvekili arkadaşım, yeğenimi şuraya yerleştir diyemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu personeli atamalarında "Hamili kart yakınımdır" döneminin tarihe karıştığını belirterek, "Hiçbir milletvekili arkadaşım, bakanlara 'Yeğenimi, yakınımı şuraya yerleştirin' diyemez. Bunu ispat ettiğiniz zaman karşısında bulacağı kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak benim" dedi.

Erdoğan, "Eğitim sürecinin bir noktasında ideolojik, on yıllar öncesine takılıp kalmış zihniyet ortaya çıkabiliyor. Eğitimin siyasallaşması en büyük tehlikelerden biridir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 10 bin kadrolu, 10 bin sözleşmeli toplam 20 bin kadroya yapılan öğretmen atamasıyla ilgili törende konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

Karşısında beni bulur

"Yetişmiş ara eleman potansiyelimizde sıkıntı var. Şirketler, 'Ne iş olsa yaparım' tarzı eleman aramıyor. Türkiye'nin güçlü kalkınma hamlesi yapabilmesi için meslek liselerinin konumunun geliştirilmesi şarttır. Eğitimde değişime direnmek hayatın kendisine direnmek anlamına gelir. Önceliklerden biri, eğitim sistemimizi çağdaş normlara uydurmak olmuştur. Güneydoğu, Doğu, Orta Anadolu ve Karadeniz'den üniversiteye giriş sınavında derece yapan yavrularımız çıkıyorsa, işte bu, değişimin ilk adımlarıdır."

Erdoğan, kamu personeli atamalarının geçmiş dönemde siyasi tartışmalara, haksız uygulamalara sahne olduğunu belirterek, "AKP hükümeti döneminde suiistimal, kayırma, partizanlık son buldu. 'Hamili kart yakınımdır' tarihe karıştı. Hamdolsun, ceplerimizde artık bu kartlar yok" dedi.

Ya Allah bismillah

Atanacakların öğretmenliğe ekmek kapısı ve memuriyet imkânı olarak bakmamalarını isteyen Erdoğan, "Başöğretmen Atatürk'ün 'muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak' diye bize gösterdiği hedefe bir nesil hazırlayacaksınız. Öğrencilerinizi yetiştirirken kendinizi geliştireceksiniz. Biz de devleti yönetirken her geçen gün eksikliklerimizi görüyor, kendimizi yetiştiriyor, geliştiriyor, değiştiriyor, dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, öğretmen adaylarına, "Öğretmenlik için göreve 'ya Allah bismillah' diyecekleri yerlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öğretmen adaylarının zorlu bekleyişi

Erdoğan, atamayı başlatacak 9 haneli sayı için "9" rakamını seçti. Geri kalan 8 rakamı Çelik, MEB bürokratları, öğretmen adayları ile basın mensuplarından alan Erdoğan, 9 haneli sayının girilmesinin ardından bilgisayar tuşuna basarak atamaları yaptı. Atama işleminde, 19 bin 394 öğretmen atandı, 606 kadro boş kaldı. Törene, türbanlı öğretmen adayları ile aday yakınları da katıldı. Şubattaki öğretmen atamasında adayları 2 saat bekleten Erdoğan, bu kez törene 15 dakika geç geldi. Erdoğan, atamadan sonra Çelik ile MEB'den Başbakanlık Merkez Bina'ya yürüyerek geçti. Atama sonuçları, http://personel.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber