GATA'daki törenin fotoğrafları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLETİN ZİRVESİ GATA'DAKİ MEZUNİYET TÖRENİNDE BULUŞTU

- CUMHURBAŞKANI GÜL, GÖREVİNİN İLK GÜNÜNDE ASKERİ ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

- GATA KOMUTANI KORGENERAL NECATİ ÖZBAHADIR:

- "TSK HİÇBİR GRUP, DÜŞÜNCE, HİZİP YA DA ÇIKARA HİZMET ETMEZ"

MUAMMER TAN

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam devraldığı görevinin ardından, bugün ilk olarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, "TSK hiçbir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmez" dedi.

GATA Spor Salonu'nda gerçekleştirilen GATA 2006-2007 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, devletin zirvesini bir araya getirdi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile kuvvet komutanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Orgeneral Büyükanıt ve GATA Komutanı Korgeneral Özbahadır'ın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, salona girişte ayakta karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, mezun öğrencileri 'Merhaba arkadaşlar' diyerek selamladı. Gül, protokolde yer alan isimlerin dışında, tekerlekli sandalyede oturan bir özürlünün de elini sıktı. Cumhurbaşkanı Gül'ün yerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu, daha sonra GATA Komutanı Korgeneral Özbahadır bir konuşma yaptı.

"Bu eğitim üssünde, bilimsel eğitimine devam eden veya tamamlayanlar, Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'i emanet ettiği gençler Atatürkçü düşünce sistemiyle yoğrulmaktadır" diyen Korgeneral Özbahadır, "Laik ve demokratik Cumhuriyet'in temelini oluşturan Atatürk ilkeleri, milli birlik ve beraberliğine inanmış muhafızları olduğundan, her zaman, her yerde ve her ortamda bu değerlere de sahip çıkacaklarından emin olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim" diye konuştu.

Mezun olan öğrencilere seslenerek, TSK'nın hiçbir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmediğini vurgulayan Korgeneral Özbahadır, "TSK'nın bütün varlığı yüce Türk milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı Atatürk ilke ve inkilapları ile bütünleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan ve Cumhuriyet'in temel kanunlarına sadık olanlarla beraberdir. Hizmet anlayışınız bu olmalıdır. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

GATA Dekanı Tabip Tümgeneral Zeki Bayraktar'ın konuşmasının ardından, mezun öğrenciler tabip antı içti. Dönem birincisi Tabip Hava Teğmen Eyüp Düzgün, mezunlar adına bir konuşma yapıp, yaş kütüğüne yıldız çaktı. Dereceye girenlere, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt tarafından diplomaları verildi. 5'i bayan, 3'ü yabancı toplam 84 yeni mezun da diplomalarını diğer siyasi ve askeri erkanın elinden aldı.

Törenin sonunda, mezun olan genç tabiplerin gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Birlik ve beraberliği simgesi olarak Türkiye haritasını oluşturan ve ellerini birbirlerinin omzuna koyan genç tabipler, hep ağızdan GATA Marşı'nı okudu. Genç tabiplerin, gösterisi sırasında sinevizyonda Atatürk'ün 10. Yıl Nutku ekrana getirildi. Atatürk'ün 'Ne mutlu Türküm diyene' sözüyle biten nutkun ardından, öğrenciler de hep bir ağızdan 'Ne mutlu Türküm diye' bağırıp, Türk bayrağı açtı. Genç tabipler, törenin ardından

kılıçları kınından çıkararak havada birleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, tören bitiminde salondan "Allah'a ısmarladık" diyerek ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber