Hastanelere randevu sistemi geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hükümet döneminde sağlıkta büyük gelişmelerin gerçekleştirileceğini belirterek,'Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzurum'da kurulacak çağrı merkezleriyle hastanelerde randevu sistemini hayata geçireceklerini söyledi.

Bakan Akdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hastası için randevu almak isteyenlerin çağrı merkezini arayacağını ve burada görevlendirecek tıbbı teknisyenin vatandaşı yönlendireceğini söyledi. Bakan Akdağ, burada hangi hastaneye ve polikliniğe gitmesi gerektiğini söyleyeceğini ve randevu saati vereceğini anlattı.

Akdağ, randevunun T.C. kimlik numaralarıyla alınacağını belirterek, gereksiz sorgulamayı da böylece ortadan kaldıracaklarını hatırlattı. Bakan Akdağ, randevu sisteminin geçmişte uygulanan sistemler gibi olmayacağını bildirdi Bakan Akdağ, Erzurum'daki Çağrı merkezinin Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerine hizmet vereceğini kaydetti.

Aile hekimliği sisteminin tüm Türkiye'de uygulamaya geçirilmesi için çalıştıklarını da kaydeden Akdağ, bugüne kadar sistemin yalnızca 12 ilde uygulanabildiğini, gelecek yılın ilk 3 ayına kadar da uygulmanın 22 ile yaygınlaşacağını ifade etti. Akdağ, sağlık binalarının yenileneceğini de söyledi Bakan Akdağ, kara, hava ve deniz ambulans sistemi kurulmakta olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber