Vanlı öğretmenler açtıkları ücretsiz kursla 273 öğrenciye OKS'yi kazandırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN (CİHAN)-Van'da Eğitim-Öğretim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) açtığı ücretsiz OKS kurslarında büyük başarı elde etti. Derneğin açtığı OKS kursuna devam eden 520 öğrenciden 273'ü Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Liselerini kazandı.

Van Öğretmenler Derneği 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında iki merkezde birden OKS kursu açtı. VÖDER'in ççtığı OKS kurslarına devam eden 520 öğrenciden 1'i Fen Lisesini, 19'u Anadolu Öğretmen lisesini, 116'sı Anadolu lisesini, 137'si ise Anadolu Meslek liselerini kazanmayı başardı.

Dernek başkanı Cesur Karakaplan bu başarıdaki en büyük payın kursta fedakârca görev alan öğretmenlerin olduğunu söyledi. Karakaplan, "Derneğimiz açıldığı günden bugüne kısıtlı imkânlarla çok güzel işler yaptı. Maddi imkânlarının yetersizliğinden dolayı dershaneye gidemeyen, Van'ın varoş tabir ettiğimiz bölgelerinden ve ilçelerinden gelen öğrenciler için açtığımız OKS kursundan büyük bir başarı elde ettik. Öğretmen arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalıştı. Her öğrenciye Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Derslerinden oluşan OKS seti, 300 yaprak test verdik. Bir yıl boyunca 30 deneme sınavı yaptık. Hiçbir öğrenciden kurs ücreti almadık. 2 okulda açtığımız bu kurslarda 28 Öğretmen arkadaşımız 520 öğrenciden 273'ünü kazandırmayı başardı. Kursun açılmasında büyük desteği olan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi.

Van'ın Özalp ilçesinin Boyaldı köyünde çiftçilik yapan Süleyman Akgüler, VÖDER'in açtığı kursla OKS'yi kazanan 273 öğrenciden birisi olan Muhammet Akgüler'in velisi. Muhammet, Özalp YİBO'da okurken bir yandan da VÖDER'in OKS kursuna katılarak 364 puan alarak Van Atatürk Anadolu Lisesini kazanmayı başardı. Baba Süleyman Akgüler, "Çocuğumu okutmak istiyordum. Ama dershaneye gönderme imkânım yoktu. Öğretmenler Hızır gibi yetişti" diyerek kursta görev yapan öğretmenlere teşekkür etti.

Kursa devam eden öğrencilerden Murat Atiş, VÖDER'in açtığı kursla hayallerine kavuştuğunu söyledi. Anadolu Lisesini kazanmayı çok istediğini belirten Atiş, "Dershaneye gitme imkânım yoktu. VÖDER'in açmış olduğu kursa giderek Anadolu lisesini kazandım. Çok mutluyum" diye konuştu

VÖDER geçtiğimiz yıl açtığı kursa katılan 320 öğrenciden 223'ünü Fen ve Anadolu Liselerini kazandırmayı başarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber