Bomba uzmanı polisler için zam teklifi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Manisa Milletvekili Bilen, geçen dönem hazırladığı ve bomba uzmanlarına tazminat ve maaş artışı öngören yasa teklifini Meclis'in açılmasıyla birlikte tekrar vereceğini söyledi.

EVİN GÖKTAŞ/ANKARA

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in, bomba uzmanlarının çok zor şartlar altında çalıştığını belirterek, bu insanların maaşına zam yapılması gerektiğini söyledi. Bilen, bu insanlara ?bomba imha tazminatı? verilmesi amacıyla geçen dönem hazırladığı yasa teklifinin, seçimlerin araya girmesiyle ertelendiğini kaydederek, yasama faaliyeti başladıktan sonra teklifinin komisyondan geçeceğini kaydetti. Bilen, bomba imha uzmanlarının yaptıkları bu özveri ve fedakarlığın mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini vurguladı.

40 YTL FAZLA ALIYORLAR

Başkentteki bombalı minibüsle gündeme gelen bomba imha uzmanlarının, böylesine tehlikeli görevler karşılığında ayda ?40 YTL? güçlük zammı aldıkları öğrenildi. Emniyet Teşkilatı içinde görev yapan yaklaşık 200 bomba imha uzmanının maaşına zam yolda. Bilen'in TBMM'ye sunuduğu teklifle, bomba uzmanı yetiştirme kursu görüp sertifika almaya hak kazanan ve fiilen bomba imha görevini yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında görevli personele, 13 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarda ?bomba uzmanı tazminatı? ödenmesi öneriliyor. Türkiye genelinde görev yapan bomba imha uzmanı polis sayısı 200 olduğunu ve bunların sadece 5'inin kadın polis olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber